• AzBooksi maagilised raamatud räägivad lastega, esitavad küsimusi, jutustavad lugusid ja mängivad muusikat.
  Jaga lugu:

  TOP: e-residendi kirjastus müüb Eestist sadade tuhandete eest Taiwanist Mehhikoni

  Selle aasta kirjastuste TOPi võitis ülekaalukalt Eesti e-residendi kirjastus AzBooks International OÜ, kes kasvatab interaktiivsete võõrkeelsete lasteraamatutega suuri müüginumbreid vaat et igas maailma punktis.

  AzBooks International OÜ kuulub Eesti e-residendist Valgevene päritolu ettevõtjale Sviataslau Bulatskile, kes asutas siia ettevõtte kolm aastat tagasi. Bulatski sõnul töötavad nad praegu selle nimel, et tugevdada ja arendada oma äri ja meeskonda Eestis.
  Ettevõtte omaniku järgi on nad sellel aastal müünud raamatuid kõige rohkem Serbia, Leedu, Tšehhi, Argentiina ja Rumeenia turule. Küsimuse peale, miks nad Eestis nii madalat profiili hoiavad, vastas ta: “Me alles alustasime oma äriga siin ja kogu energia läheb äritegevuse arendamiseks. Arvame, et veel on liiga vara endale tähelepanu tõmmata.”

  Asutatud 2015

  Omanik Valgevene päritolu Sviataslau Bulatski

  Juhid Sviataslau Bulatski ja Dennis Kryvablotski

  Käive mullu 871 505 eurot, kasvas aastaga 4%. Käibest andis Eesti turg vaid 9201 eurot.

  Puhaskasum mullu 145 948 eurot, kasvas aastaga 3,75 korda

  Töötajaid 2

  Silma paistab AzBooks kõige enam sellega, et nad müüvad edukalt lasteraamatuid väga eksootilistel turgudel, nagu näiteks Panama, Lõuna-Aafrika Vabariik, Taiwan, Korea Vabariik, Serbia, Makedoonia. Kuid ka siinsel kontinendil tegutsevad nad tähelepanuväärt tulemusrikkalt – näiteks Norra turul teenisid nad müügitulu üle 117 000 euro ja Poola turul pea 180 000 eurot.
  Ettevõtte veebisaidilt võib lugeda, et nad võtavad väga agaralt osa ka erinevatest messidest, näiteks on nad ära märkinud osalemised Ameerika Book Expo-l, Frankfurdi raamatumessil, Bologna rahvusvahelisel lasteraamatumessil, Guadalajara raamatumessil, Beijingi rahvusvahelisel raamatumessil ja Shanghai rahvusvahelisel raamatumessil.

  Rääkivatest tähestikest nutitelefonideni

  Esimesi interaktiivsete võimalustega lasteraamatuid, nagu häälega pusled, 3D-raamatud, pildiraamatud ja meisterdamisraamatud, hakati trükkima juba 1991. aastal. Praegu on neid saada 40 keeles ja müüdud enam kui 80 riigis üle maailma. Rahvusvahelisse 370-liikmelisse tiimi kuuluvad kunstnikud, toimetajad ja disainerid.
  Az raamatute edu saladus on tootja sõnul järgmine: need maagilised raamatud räägivad lastega, esitavad küsimusi, jutustavad lugusid ja mängivad muusikat. AzBooks publitseerib ka rääkivaid tähestikke ja entsüklopeediaid, veetlevaid muinasjutte ja muusikaraamatuid.
  Peale raamatute valmistavad nad ka mänguasju, nagu laste tahvelarvutid, nutitelefonid, rääkivad tahvlid, muusikat tegevad kellad, nuputamismängud ning kunsti- ja käsitöömänguasjad. Enamikul mänguasjadel on hariduslik eesmärk, näiteks saab nende abil õppida lugema ja arvutama ning sõbruneda kujundite, värvide, loomade, inimese kehaosade ja muude eluliste nähtustega.

  AzBooksi lasteraamatud kaovad müügilettidelt imekähku

  Hetkel on meil pakkuda ainult üks AzBooksi toode ja seda sellepärast, et see ilmus alles novembris. Nende tooted on olnud edukad ja väga meeldivad klientidele.

  Koostöö nendega algas aastal 2013, esimesed lasteraamatud jõudsid poelettidele aastal 2014. AzBooks on suurelt esindatud kõikidel rahvusvahelistel messidel, ka Aasias ja Põhja-Ameerikas, kus neil on oma filiaal. Tundub, et neil läheb väga hästi. Nende tooted on innovaatilised, näevad kenad ja teistest erinevad välja.

  Meie koostöö on sujunud kenasti. Nad on pidanud kinni kokkulepetest ja ohutusreeglitest ning tootnud ilusaid ja huvitavaid lasteraamatuid. Kui tootel on plastist osi, siis need on testitud ja lastele ohutud.

  AzBooks on tubli ja innovaatiline kirjastus, kes pidevalt arendab uusi tooteid. Nende tooted on suhteliselt kallid, kuna need on keskmisest keerukamad toota. Eesti turule jõuab vaid väike osa raamatutest ja sedagi siis, kui oleme suuremate riikidega ühes paadis.

  Elina Volmer, Koolibri juhtivtoimetaja
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehniline viga lükkas Tallinki reisi Turust Stockholmi päeva võrra edasi
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Leedu eksport Hiinasse kahanes dramaatiliselt
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.