Allan Rajavee • 4. märts 2019 kell 13:22

Pruuli: ülereguleerijad kaotasid

Tiir Pruuli.  Foto: Liis Treimann

Eesti seadusloome pärast ettevõtja Tiit Pruuli südant ei valuta, kuna Go Groupi ühe omaniku hinnangul on koostöövõimelised poliitjõud selgelt enamuses. Võimunihkest riigikogus kaotasid Pruuli hinnangul üleregulaatorid.

„Paistab, et on vaid üks parlamendierakond, kes pole esmaspäeva lõunaks aru saanud, et valimiskamapaania on selleks korraks otsas,“ märkis Pruuli. Ta avaldas lootust, et Reformierakond on nende 17 valitsusaastat lõpetanud upsakusest õppinud.

„Ilmselt tõstab koostöövõimet ka peatselt toimuv juhivahetus sotside seas,“ lisas ta. Samas märkis, et mõned „head koostöömeistrid“ nagu näiteks Eiki Nestor (SDE) on parlamendist lahkunud.

Sarnaselt Olari Taaliga toetab Pruuli samuti valitsusliitu Reformi- ja Keskerakonna vahel. „Kui nad mõnes eriarvamuses kokku lepiks, oleks stabiilsust ja jõudu. Kaks suurt nivelleeriks vastastikku teineteise suurimad rumalused ja vaataks teineteisele hoolikalt näppude peale,“ arutles Pruuli. Teisalt tõdes ta, et Reformierakond soovib tõenäoliselt esmajoones saada sotsid ja Isamaa enda sappa.

Neil valimistel kaotasid Pruuli hinnangul jõud, mis soosisid riiklikku ülereguleerimist. „Vähemalt oli see asi, mis mind eelmise, muidu ju ka sümpaatse valitsuse juures selgelt häiris,“ ütles Pruuli.

Kokkuvõttes avaldas Pruuli lootust, et uus valitsus ei tule mugavusvalitsus. „Uus kabinett peab mõistma, et Eesti ees seisavad keskpikas perspektiivis väga tõsised ülesanded, kui tahame iseseisva rahvusriigi ja seejuures kultuurrahvana ellu jääda.

Hetkel kuum