Allan Rajavee • 4. märts 2019 kell 11:09

Olari Taal: Eesti võiks saada stabiilse kaksikvalitsuse

Ettevõtja Olari Taal leiab, et Reformi- ja Keskerakond võiksid leida ühisosa ning moodustada stabiilse võimuliidu.   Foto: Andras Kralla

Eile õhtul selgunud valimistulemused olid ettevõtja Olari Taali hinnangul ootuspärased ja nüüd on tema hinnangul Keskerakonna ja Reformierakonna poliitikutel võimalus teha kiiresti stabiilne laiapõhjaline koalitsioon.

Taal ei osanud hinnata, millise maailmavaatelise pöörde Eesti valijaskond tegi, sest tema jaoks erakondade parem- või vasakpoolsus segane. „Kunagi üks Reformierakonna poliitik ütles, et oleme kõik sotsiaaldemokraadid, kuid sotsiaaldemokraadid on natuke rohkem sotsiaaldemokraadid,“ naljatles Taal.

„Mina ei oska parem- või vasakpoolsust enam määratleda. Eriti ajal, kus Euroopa liigub vääramatult populismi,“ tunnistas Taal. Sestap leidis ta, et Eesti vajab sellisel ajal stabiilset valitsust ning tema hinnangul soovivad kõik näha Reformierakonna ja Keskerakonna tasakaalukat liitu. „Neil on minu arust päris hea koostöökogemus olnud,“ leidis Taal.

Res Publica loonud Olari Taal lahkus aktiivsest poliitikast 2007. aastal, kuid ettevõtja pole jäänud riigiküsimustest kaugele, vaid on üks riigireformi sihtasutuse eestvedajaid.

Hetkel kuum