Allan Rajavee • 4. märts 2019 kell 12:26

Kirjanen: rahvas valis parempoolse majanduspoliitika

ASi Graanul Invest juhatuse esimees Raul Kirjanen leiab, et rahvas soovib näha parempoolset majandust  Foto: Väinu Rozental

Parempoolne majanduspoliitiline programm võiks olla järgmiste koalitsioonikõneluste selgroog, sest rahvas on andnud selleks mandaadi, leiab ettevõtja Raul Kirjanen.

„Seda peaks aktsepteerima kõik riigi valitsemise juurde pürgijad,“ sõnas Kirjanen. Tema hinnangul on valija küllaltki selgelt kommunikeerinud, et ümberjagamisriik pole nende valik. „See on positiivne,“ sõnas Kirjanen.

Kirjaneni arvates pole valitsuse koosseis kõige olulisem küsimus. „Palju tähtsam on pikaajalise vaatega programm, mis viiks riiki ja majandust edasi,“ ütles Kirjanen. Ta leidis, et palju hääli kogunud erakondadel on võimalus teha ebapopulaarseid otsuseid. „Näiteks riigireformi- või maksumuudatusi. Oluline on koalitsiooni koostöövõime raskete otsuste tegemisel,“ leidis ettevõtja.

Kirjanen avaldas lootust, et kaks aastat opositsioonis on andnud valimised võitnud Reformierakonnale värsket vaadet ja uut energiat.

Raul Kirjaneni firmale Biofuelile kuulub Graanul Investist 50,63 protsenti. Graanul Invest jagas mullu omanikele dividenditulu kokku 13,5 miljonit eurot. Eelmisel aastal oli Kirjanen Äripäeva Dividendi ­TOPis 30. kohal 1,22 miljoni euroga.

Kirjanenist, kelle Äripäev kolm aastat tagasi aasta ärimeheks valis, on meedias kujunenud pilt kui edukast, kuid tagasihoidlikust puidugraanulifirma suuromanikust, kes hoiab teadlikult madalat profiili. Kui ta kolm aastat tagasi Äripäeva aasta ärimeheks valiti, toonitas ta intervjuud andes, et ei pea end avaliku elu tegelaseks.

Hetkel kuum