Äripäev • 29 märts 2019

Konkurendi juurde üle läinud endine Ekspress Meedia juhatuse liige sai trahvi

Börsifirma Ekspress Grupp kaebas 2017. aastal kohtusse endise reklaamijuhi Rivo Põldoja. Ekspress Grupi juhatuse esimees Mari-Liis Rüütsalu (pildil) süüdistas Rivo Põldojat konkurentsikeelu rikkumises, lubaduste murdmises ja valetamises.  Foto: Andras Kralla

Kolmapäeval jõustus Tallinna ringkonnakohtu otsus, millega mõisteti konkurendi juurde üle jooksnud endiselt Ekspress Meedia juhatuse liikmelt Rivo Põldojalt ettevõtte kasuks välja üle 32 000 euro hüvitist.

Ekspress Meedias reklaamidirektori ülesandeid täitnud Põldoja lahkus 2016. aasta detsembris omal soovil ametist, kuid asus juba mõned päevad hiljem tööle suurima konkurendi Eesti Meedia (tänase Postimees Grupi) müügidirektorina.

Ringkonnakohus leidis, et Rivo Põldoja rikkus konkurendi juurde tööle asudes varem kokku lepitud konkurentsipiirangut, ning mõistis Ekspress Meedia kasuks välja 32 206 euro suuruse leppetrahvi. Riigikohus otsustas 27. märtsil 2019 jätta Rivo Põldoja kassatsioonikaebuse menetlusse võtmata.

“Kahetsusväärne, et olime sunnitud sellisel kujul oma endise kolleegiga kohut käima. Tegu on äriliselt äärmiselt ebaeetilise juhtumiga nii Rivo Põldoja kui ka teda tööle värvanud konkurendi poolt ja kohtu hinnangul ka õigusliku rikkumisega,” lausus Ekspress Grupi juhatuse esimees Mari-Liis Rüütsalu.

Tänavu veebruaris lahkus Rivo Põldoja ka Postimees Grupist.

Vaidlusest saab lugeda täpsemalt siit.

Hetkel kuum