Anu Jõgi • 12 aprill 2019

Twitteri investor pani miljoneid Tartu IT-firmasse

Glial on kontor Tartus ja New Yorgis.  Foto: Glia koduleht

Tartus ja New Yorgis tegutsev IT-firma kaasas 20 miljonit dollarit investoritelt, keda juhib Insight Venture Partners, mis on rahastanud ka Twitterit, Alibabad ja meie Pipedrive’i.

IT-firma Glia, varasema nimega SaleMove pakub klienditeeninduse platvorme finantsteenuste pakkujatele. 20 miljoni dollari suuruses investeeringus osalevad peale Insight Venture Partnersi ettevõtte senised investorid.

Ühtlasi liitub Insight Venture Partnersi tegevjuht Lonne Jaffe Glia nõukoguga. Ta nimetas Gliat säravaks täheks New Yorgi tehnoloogiataevas ja ütles, et usub, et rahalise ja skaleerimise toega jätkab ettevõtte suurepärane meeskond tormilist kasvu.

Glia tehnoloogia seob kaaslehitsemise ehk CoBrewsingu, videovestluse, häälkommunikatsiooni masinõppiva vestlusroboti raamiga. Glial on plaanis laiendada oma tootearendust, müüki ja turundust, suurendades ettevõtte meeskonda ja struktuuri, et minna edasi oma ülesandega muuta viisi, kuidas finantsasutused suhtlevad oma klientidega.

Varem kandis Glia nime SaleMove ja selle asutasid kaks Tartus magistrikraadi tegevat meest Carlos Paniagua Guatemalast ja Chris Willmore Californiast. Need kaks tarkvara arendajat valisid oma asukohaks Tartu, kuigi Paniagua oli ühe New Yorgi start-up’i SaleMove kaasasutaja ja Willmore töötas varem Silicon Valleys, kirjutas Estonian World.

Ettevõtte käive oli 2017. aastal 900 000 eurot ja selle juures jäi ta 51 000eurosesse kahjumisse, ettevõttes töötas 21 siis inimest.

Insight Venture Partners on riskikapitalifirma, mis investeerib tehnoloogia- ja tarkvarafirmadesse, mis toovad oma valdkonda suuri muutusi. 1995. aastal rajatud fond on investeerinud üle 20 miljardi dollari rohkem kui 300 firmasse, nende seas on Twitter ja Alibaba.

Koos Insight Venture Partnersiga osalevad investeeringus Tola Capital, Wildcat Capital Management, Grassy Creek ja Entrepreneurs Roundtable Accelerator.

Äripäev kirjutas eelmise aasta lõpus, kuidas Eesti on tõenäoliselt idufirmade kaasatud rahasummaga iga elaniku kohta enim raha kaasanud riik maailmas.

Selle aasta alguses käis Äripäeva ajakirjanik Iisraelis uurimas, kuidas sealne idusektor nii hästi on välja arenenud.

Hetkel kuum