• OMX Baltic−0,21%297,73
  • OMX Riga−0,17%862,35
  • OMX Tallinn0,1%1 955,68
  • OMX Vilnius−0,39%1 143,3
  • S&P 5000,13%5 282,7
  • DOW 30−1,33%39 142,23
  • Nasdaq −0,13%16 286,45
  • FTSE 1000,00%8 275,66
  • Nikkei 2251,03%34 730,28
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%93,45
  • OMX Baltic−0,21%297,73
  • OMX Riga−0,17%862,35
  • OMX Tallinn0,1%1 955,68
  • OMX Vilnius−0,39%1 143,3
  • S&P 5000,13%5 282,7
  • DOW 30−1,33%39 142,23
  • Nasdaq −0,13%16 286,45
  • FTSE 1000,00%8 275,66
  • Nikkei 2251,03%34 730,28
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%93,45
  • 21.05.19, 16:10
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Jamie Oliveri restoranikett kõrbes põhja

Staarkokk Jamie Oliveri restoranikett läks pankrotti, seades löögi alla 1300 töökohta, kirjutab BBC.
Jamie Oliver Philipsi köögitehnikat reklaamimas.
  • Jamie Oliver Philipsi köögitehnikat reklaamimas.
  • Foto: WALTERSCHEID/AGENCY PEOPLE IMAGE
Restoranide gruppi kuuluvad Jamie Itaalia restoranide kett, Barbecoa ja Fifteen, mille rahaasjade ülevaatajaks on määratud KPMG. Kokku hõlmab see 25 restorani.
Jamie Oliver ütles, et hindab seda, kui raskelt see uudis kõiki lööb, ja ühtlasi tänas ta kliente, kes on restorane viimasel aastakümnel toetanud. „On olnud suur rõõm teid teenida,“ ütles ta.
Jamie Oliver Holdings jätkab tegevust, samuti Oliveri teised firmad.
Jamie Oliver on kuulus oma kokaraamatute ja telesaadete poolest, mida näidatakse kümnetes riikides. Ta on ka tuntud tervisliku toidu eest võitlejana, sealhulgas on ta seisnud tervislike koolilõunate eest.
Tema restoranikett on High Streeti muutumise viimane ohver. Jamie Oliveri restoranid vaevlesid raskustes juba paar aastat ja osa tema Itaalia restoranidest suleti. Gordoni õigusbüroo partneri Simon Mydlowski sõnul ei suutnud Jamie Oliver muutuvate trendidega sammu pidada. „Et selles sektoris edukas olla, tuleb kogu aeg muutusi teha, alates menüüst kuni joogivalikuni, et kliente enda juures hoida.“
„Sattudes silmitsi kallima rendiga, toiduainete hinnatõusuga ja kasvava konkurentsiga, on vaja restoranidel tugevamalt eristuda. Sellega saavad paremini hakkama väiksemad restoranid, millel on suurem vabadus ja paindlikkus.“

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele