Äripäev • 31. mai 2019 kell 8:35
Uudised
Ainult tellijale

Maadevahetuse skandaalis süüdimõistetud said kompensatsiooni

Maadevahetuse protsessi kohtuotsuse väljakuulutamine Harju maakohtus 2012. aastal, Villu Reiljan ja Toomas Annus.  Foto: Raul Mee, Andres Haabu

Euroopa Inimõiguse Kohus (EIK) otsustas niinimetatud maadevahetuse kohtuasjas, et kaebajate suhtes toimunud kriminaalmenetluse kestus jäi mõistliku menetlusaja piiridesse, teatas riigikohus. Samas mõistis EIK neljale kaebajale välja tuhandeid eurosid kompensatsiooni era- ja perekonnaelu puutumatuse rikkumise eest.

EIK nõustus otsuses seega riigikohtu kriminaalkolleegiumi põhjendusega, et kaebajate kriminaalasi oli väga keerukas, hõlmates mitmeid süüdistatavaid ning peitkuritegusid, millele oli iseloomulik kõrge konspireerituse tase.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum