Operaili veetud kombainid sattusid Paldiski sadamas ahelavariisse

Õnnetus Paldiski Lõunasadamas   Foto: kuvatõmmis

Äripäeva käsutuses olevast turvakaamera videost on näha, kuidas eile Paldiski Lõunasadamas Operaili transporditud kombainid põrkasid järjest kokku raudtee kohal oleva konstruktsiooniga. Operaili juht Raul Toomsalu ei soostunud kommenteerima, kelle kombaine riigifirma vedas ja kui suur on tekitatud kahju.

"Kombainidel tulid luugid küljest ära. Nii mastaapne see polnud, et peaksin täpselt teadma," sõnas Toomsalu. Tema hinnangul polnud tegemist suurõnnetusega. "Kui oleksid reaalselt suuremad summad, plahvatused või oht inimelule, siis see oleks raske juhus."

Toomsalu ei soostunud avaldama ka klienti, kelle kombaine veeti. "Need on meie klientide asjad, meie ei saa küll mingit infot välja anda. Peate klientide käest küsima või inimese käest, kes teile video saatis," rääkis Toomsalu.

Samuti ei näinud ta riigifirmal vastutust. "See pole meie territooriumil. Täitsime kliendi käsku, anti käsk vedada," märkis ta.

Paldiski Lõunasadama sadamakapten Andres Kungla ütles aga, et kommentaare peaks jagama just Operail. "Nende rong oli ja nemad võiksid seda kommenteerida. Minu jurisdiktsiooni alla ei käi selle sündmuse uurimine," sõnas ta.

Hetkel kuum