Artikkel
 • Kuula

  Nädala lood. Tühjenev T1 Mall of Tallinn ning segased lood puitmajatootjaga

  T1 Mall of Tallin kaubanduskeskus Tallinnas.Foto: Andras Kralla/Äripäev

  Sel nädalal oli Äripäeva lugejate seas populaarseim lugu reportaaž eelmise aasta novembris avatud T1 Mall of Tallinnast, kuhu kliendid sugugi tulla ei taha ning kus poed üksteise järel uksi sulgevad. Põnevaid teemasid jagus mõistagi teisigi.

  Järgnevalt teeme ülevaate Äripäeva selle nädala olulisematest lugudest.
  T1 jääb tühjaks
  Sel nädalal sai palju tähelepanu nii Äripäeva lugejate seas kui tegelikult ka Eesti muudes suuremates meediaväljaannetes lugu T1 kaubanduskeskusest. Äripäeva ajakirjanik veetis ühe pärastlõuna T1-s ning uuris sealsete poodnike käest, kuidas neil läheb. Erilist entusiasmi ei paistnud: on neid, kes loodavad veel vastu pidada, on aga ka lahkujaid. Nädala eest sulges T1-s kaupluse Skandinaavia rõivabränd NoaNoa. T1 juht Allan Remmelkoor tunnistas, et praegu on keskuses tühjad 15% kaubanduspindadest.
  Samas ei tasu aga unustada, et aastate eest oldi kahtlevad ka Ülemiste keskuse edus. Ehk võib T1 saata siiski edu ja mõne aasta pärast on tegu väga eduka keskusega? Loe lugu siit.
  Riik sahkerdas numbritega
  Teise olulise teemana kirjutasime sel nädalal aga jäätmereformi kavadest, millest keskkonnaministeerium tootjate suure vastuseisu tõttu loobus. Kuna asjast asja ei saanud, oli ainuke variant leida alternatiivne moodus, sest pea kohal oli miljonitesse eurodesse ulatuv trahv. Nii otsustatigi veidi numbrimaagiat kasutada. Kuidas asi käis ja milles maagia seisnes, loe siit
  Baltika pääses, aga saatus on lahtine
  Sel nädalal sai rohkem selgust ka Baltika aktsiaemissiooni tulemustele. Kui eelmisel nädalal selgus, et emissioon oli edukas (kuigi selle edus ei kaheldud), siis nüüd selgus, et veidi vähem kui 90% Baltikast kuulub nüüd Soome KJK fondile. See omakorda tähendab, et väikeaktsionärid saavad ülevõtmispakkumise. Veel pole kindel, kas see tähendab ka seda, et Baltika lahkub börsilt. Loe lähemalt siit
  Oma arvamuse Baltika kohta edastas ka Joakim Helenius, kelle juhitud investeerimisfondile Baltic Republics Fund kuulus kunagi enam kui 34% Baltikast. Mida Helenius ütles, loe siit
  Baltika juht Mae HansenFoto: LIIS TREIMANN
  Muuga mosaiik
  Kolmapäevase Äripäeva kaanelugu rääkis aga Muuga sadamast ja sealsest verevahetusest. Paljud ettevõtjad rikkaks teinud sadamas tegutsevad nüüd uued nimed, näiteks Olerexi omanikud. Sadamas tegutseb ka ettevõtja Andres Sonn. Mis Muugal toimunud on, loe siit
  Pensionireform läheb edasi
  Sel nädalal käis arutelu edasi ka pensioni teemadel. Rohkem selgust saab asja aga uuel nädalal, mil rahandusministeerium avaldab järgmisel nädalal penisonireformi olulisemad kavapunktid. Sellest, kaugel asi on, loe siit.
  Sel nädalal käis Äripäeva raadio hommikuprogrammis külas ka Baltcapi partner Kristjan Kalda, kes arvas, et palju on neid eestlasi, kes oma pensioniraha ise investeerima hakkavad. "Eestis on inimesi, kes ei ole võimelised isegi palgapäevani välja tulema ilma laenu võtmata, mille protsent on täiesti röövellik… Arvata, et need inimesed hakkavad seda raha investeerima, et sõna „indeksifond“ neile midagi üldse ütleb – see on, ma arvan, ülimalt naiivne," ütles Baltcapi partner Kristjan Kalda Äripäeva raadios antud intervjuus.
  Vana Ritsu jäeti maha, äri aetakse uues edasi
  Eesti puitmajatööstuse endise uhkuse Ritsu saneerimine jäi katki. Miljonieurose võlaga firma müüdi juulikuus teist korda maha ning sellele anti kurikuulus juhatuse liige. Ritsu nime all käib tegevus edasi uues kehas. Mis Ritsus toimub, loe siit
 • Hetkel kuum
Lenno Uusküla: inflatsioon – mis tõi meid siia ja mis viib meid edasi?
Osa ettevõtteid saab hindu langetada, loodetavasti nad teevad seda, kirjutab Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Osa ettevõtteid saab hindu langetada, loodetavasti nad teevad seda, kirjutab Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Joel Volkov: Eesti arengut pärsib vanameelsus
Kuni pilt Kesk-, Põhja- ja Ida-Euroopas ei ole positiivne ja ebakindlus kestab, on ka meie kulud riskidest tulenevalt suuremad, kirjutab Tanki loovjuht Joel Volkov.
Kuni pilt Kesk-, Põhja- ja Ida-Euroopas ei ole positiivne ja ebakindlus kestab, on ka meie kulud riskidest tulenevalt suuremad, kirjutab Tanki loovjuht Joel Volkov.
Amazoni uus partnerlus kukutas aktsiat
Affirm Holdings'i aktsia tõusis kolmapäeval pärast seda, kui "osta nüüd, maksa hiljem" makseteenust pakkuv firma teatas partnerlusest Amazon Pay'ga, vahendab Yahoo Finance.
Affirm Holdings'i aktsia tõusis kolmapäeval pärast seda, kui "osta nüüd, maksa hiljem" makseteenust pakkuv firma teatas partnerlusest Amazon Pay'ga, vahendab Yahoo Finance.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Joel Volkov: Eesti arengut pärsib vanameelsus
Kuni pilt Kesk-, Põhja- ja Ida-Euroopas ei ole positiivne ja ebakindlus kestab, on ka meie kulud riskidest tulenevalt suuremad, kirjutab Tanki loovjuht Joel Volkov.
Kuni pilt Kesk-, Põhja- ja Ida-Euroopas ei ole positiivne ja ebakindlus kestab, on ka meie kulud riskidest tulenevalt suuremad, kirjutab Tanki loovjuht Joel Volkov.
Cleantech: kuidas Eesti iduettevõte Bangladeshis maailma päästab
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
„Arendada Eesti juhtimiskultuuri värskel moel ja parimate juhtidega? See konverents seda kindlasti tegi“
„Meid oli seal tänavu nii palju,“ võtab Macta Beauty Ilukaubamaja kaasasutaja Gretel Kikkas oma kogemuse Pärnu juhtimiskonverentsil osalemisest kokku ning lisab: “Me kõik oleme inimesed oma tugevuste ja nõrkustega, kuid kõigil meil on anda edasi oma kogemusi ja teadmisi. Pärnu juhtimiskonverentsil sain aru, et nende murede ja rõõmudega pole ma tegelikult üksi.“
„Meid oli seal tänavu nii palju,“ võtab Macta Beauty Ilukaubamaja kaasasutaja Gretel Kikkas oma kogemuse Pärnu juhtimiskonverentsil osalemisest kokku ning lisab: “Me kõik oleme inimesed oma tugevuste ja nõrkustega, kuid kõigil meil on anda edasi oma kogemusi ja teadmisi. Pärnu juhtimiskonverentsil sain aru, et nende murede ja rõõmudega pole ma tegelikult üksi.“
Häving Dnepril: Kahhovka tammi purustamine ähvardab uputada tuhandeid ukrainlasi
30 meetri kõrguse Kahhovka hüdroelektrijaama tammi hävitamise järel jääb veel alla mitu tuhat majapidamist.
30 meetri kõrguse Kahhovka hüdroelektrijaama tammi hävitamise järel jääb veel alla mitu tuhat majapidamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.