• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: mida arvab Kert Kingo idufirmadest?

  Minister Kert Kingo räägib Äripäevale antud intervjuus sellest, mis on tema suurim missioon.Foto: Liis Treimann

  Mõne nädala eest tõstatas väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo küsimuse, miks iduettevõte ei võiks olla kohe tavaline ettevõte. Teisipäevases hommikuprogrammis kuuleme Kingo põhjendust, mida ta tegelikult idufirmadest arvab ja mida peab ta enda suurimaks missiooniks ministrina.

  Samuti räägime sellest, kas ringmajandus ja -disain on vaid innovaatiliste idufirmade pärusmaa. Miks ja kuidas kasutada ringmajanduse põhimõtteid kõigis ettevõtetes, räägib keskkonnaekspert ja Stockholmi Keskkonnainsituudi Tallinna programmijuht Harri Moora.
  Lisaks anname ülevaate kahe olulise majandussektori käekäigust: mööbli- ja tekstiilitööstusest. Verivärskeid konkurentsiraporteid tuleb tutvustama Infopanga konkurentsiraportite projektijuht Sigrid Kõiv.
  Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Birjo Must.
  Päev jätkub nelja saatega.
  11.00–12.00 "Investor Toomase tund"
  Seekord tuleb investor Toomasele külla mees, keda võib nimetada nii kinnisvarainvestoriks, raamatukirjastajaks, koolitajaks, maksueksperdiks, aga ka maailmalõpu kuulutajaks. Kuidas see kõik on mehe finantsvabadusse aidanud ning kas ja miks on nüüd õige aeg kogunenud varanatukesega punkrisse kolida, seda investor Toomas talle külla tulevalt Peeter Pärtelilt uuribki. Saadet juhib Indrek Mäe.
  12.0013.00 "Minu karjäär"
  Seekord on saates külas Uus Maa kinnisvarabüroo personalijuht Aiki Otsalt ja elamispindade tegevjuht Külli Friedrichson. Teeme nendega juttu maakleri oskustest ja sellest, kas ja kuidas on paindlikkus maakleri igapäevatööd muutnud. Samuti arutame, kuidas on digiajastu tööd efektiivsemaks teinud ja kuhu kinnisvarasektorit liikumas nähakse. Saadet juhib Äripäeva Personaliuudiste juht Kai Miller.
  13.0014.00 "E-kaubanduse areng ja tulevik"
  Mida on Eesti e-kaupmeestel õppida Amazonis müümisest? Külas on Eesti üks edukamaid Amazoni platvormil müüjaid ja Onselfi juhatuse liige Viktor Villand. Juttu tuleb sellest, mida on Eesti e-kaupmeestel õppida Amazonis müümisest, kuidas ehitada oma brändi ning kuidas alustada äri Amazonis. Saadet juhib Art Lukas Maksekeskusest.
  15.0016.00 "Töö ja palk"
  Saade keskendub seekord vähenenud töövõimega inimestele. Arutame, mida saaks teha, et ettevõtted leiaksid vähenenud töövõimega inimeste seast töötajaid ja ka vastupidi, et nendesse asutustesse oleksid erivajadustega inimesed meelsasti valmis kandideerima.
  Külas on töötukassa tööandjate nõustamise teenuse juht Külliki Bode ja Swedbanki inimressursside partner Sirle Paberits. Saatekülalised jagavad ka Swedbanki ja töötukassa praktikat, kuidas on edukalt erivajadustega inimesi tööle võetud ja millest võiksid teised ettevõtted kindlasti õppida. Saadet juhib Äripäeva Personaliuudiste juht Kai Miller.
  Kuulake Äripäeva raadiot 92,4 MHz või siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Suured kasvufirmad vedasid USA turgude taastumist
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.