Jaanus Vogelberg • 30. november 2019 kell 9:51
Uudised
Ainult tellijale

Helme: inimesi ei tasu pensionireformiga hirmutada

Martin Helme   Foto: Liis Treimann

Rahandusminister Martin Helme arvates on riigikontrolli pensionireformi kriitika inimeste asjatu hirmutamine – pensioniks kogumine sõltub tema sõnul mitmest tegurist ja vastutustundliku käitumise korral keegi pensioni vähenemist kartma ei pea.

„Esimese asjana tuleb inimestel mõista, et kõik praegused prognoosid näitavad pensioni asendusmäära langust juhul, kui me jätkame oma praeguse pensionisüsteemiga muutmata kujul. Lihtsustatult öeldes: kui me midagi ei tee, siis pension ikka väheneb suhtes keskmisse palka, kui teeme reformi, siis tekib võimalus, et ei vähene või vähenemine on väiksem,“ rääkis Helme pressiteates.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum