• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: Meelis Milderi mõtisklused ja Jüri Mõisa ennustused

  Ettevõtja Jüri Mõis räägib Äripäeva raadiohommikus möödunud aasta tippsündmustest.Foto: Raul Mee

  Äripäeva raadio hommikuprogrammis on külas endine Baltika juht Meelis Milder, kes koos Äripäeva arvamustoimetaja Neeme Korviga vaatab tagasi ilmunud artikliseeriale "Milderi märkmed".

  Lisaks on stuudios külas ettevõtja Jüri Mõis, kellega arutame kohe läbi saava aasta kuumematel teemadel, ja ei saa selles kontekstis üle ega ümber rahapesust ja poliitikast. Lisaks räägib Jüri Mõis sellest, mis mõtetega tema aastale 2020 peale vaatab.
  Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee intervjueeris metallitööstusettevõtte Hekoteki juhti Heiki Einpauli, kelle sõnul võib majanduskasvu kängumine 2protsendise kasvutempo piirimaile Eesti majandusele hea olla.
  Hommikuprogrammi veavad Kaisa Gabral ja Rivo Sarapik.
  11.00–12.00 "Finantsuudised fookuses"
  Sel korral tuleb juttu Kreeka majanduskriisi õppetundidest ja nende järelmitest. Saates on külas Eesti Panga analüütik Kaspar Oja ja Luminori peaökonomist Tõnu Palm, kes annab ka värske ülevaate majanduses toimuvast.
  Saatejuht on Paavo Siimann.
  12.00–13.00 „Ideest kasumini“
  Saates on külas Eesti üks tuntumaid toitumisnõustajaid, kes on viimased kümme aastat tegutsenud ka ettevõtjana. Saates tuleb juttu sellest, kuidas sai miinimumpalgaga kokast 200 000eurose kasumiga ettevõtja, mida on ta sellel teekonnal õppinud ja millised on tema järgmised ideed. Samuti tuleb juttu sellest, kuidas teha enda nimest bränd, kuidas erineda turul teistest, ja loomulikult räägime ka ettevõtmisega kaasnevatest õnnelikest ning keerukamatest hetkedest läbi Erik Orgu silmade.
  Saatejuht on Claudia Robin Andros.
  13.00–14.00 "Korras kinnisvara täna-homme"
  Esimeses pooles selgeks, miks on mõistlik kaasata haldus-hooldusfirmad koostööpartneriks juba enne hoone valmimist. Saatekülalistel on varuks paar markantset näidet, kus hoones avastati pärast kasutuselevõttu üllatusi, mida korrashoidjad oleks juba eos saanud vältida. Uurime, kas tänapäeva nõudlik ärikinnisvara, kus ruume tuleb vastavalt üürnike vajadustele küll suuremaks-väiksemaks ehitada, seab uued nõudmised ka hoonet haldavale ettevõttele.
  Saate teises pooles räägime hangetest. Kui lihtne on lüüa edukalt läbi riigihankel? Mida vajavad äriettevõtted ja korteriühistud? Millised on hanke koostajate nõudmised ja kuidas on lood tellijate pädevusega. Stuudios vahetavad mõtteid ja vastavad küsimustele KV Service juhatuse liige Miguel Ortega, BPT Real Estate tegevjuht Janek Hintsov ja City Haldus OÜ juhatuse liige Heikki Lind.
  Küsimusi esitab Kristi Kool.
  Saadet toetab Eesti Kinnisvara Korrashoiu Liit.
  15.00–16.00 "Äripäeva TOP"
  Saade keskendub seekord keemiatööstusele. Käes on sünteetilise bioloogia aeg. See tähendab, et me suudame luua uusi bioloogilisi organisme ja oskame neid ka kasutada. Ent miks oleme Euroopas nende arengute tagahoovis, miks eesõues tegutsevad USA ja Hiina? Stuudios on AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse teadusjuht, professor Raivo Vilu. Audiitori kommentaari annab KPMG tehinguanalüütik Immo Ilmjärv.
  Saatejuht on Äripäeva Infopanga konkurentsiraportite projektijuht Sigrid Kõiv.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Rohkem infot saatekava kohta ja kuulamislingi leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.