Kristjan Pruul • 25. juuni kell 13:11
Uudised
Ainult tellijale

SEB sai rahapesu tõkestamise reeglite rikkumise eest 97 miljonit eurot trahvi

SEB peahoone Tallinnas.  Foto: Andras Kralla

Rootsi suurpanga SEB tegevuses rahapesu tõkestamise reeglite järgimisel ja kahtlaste klientide vältimisel on olnud tõsiseid puudusi, mille eest Rootsi finantsinspektsioon trahvis panka 96 ning Eesti finantsinspektsioon 1 miljoni euroga.

Rootsi finantsinspektsioon võttis luubi alla SEB tegevuse aastatel 2015-2019 ning tuvastas, et SEB tütarpangad Baltikumis tegutsesid märkimisväärse rahapesuriskiga. Pangal oli puudujääke nii klientide tuvastamisel kui üldse rahapesuriski vähendamisel, samuti ei suutnud pank puudujääke piisava kiirusega eemaldada, teatas Rootsi järelevalve.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum