Artikkel

  Raadiohommik otse aasta tippsündmuselt: Pilv, Mõis ja Hääl

  Äriplaan 2021Foto: Andras Kralla

  Kolmapäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm stardib otse aasta tähtsaima majanduskonverentsi Äriplaan 2021 sündmuste keskelt, kus otsime tippjuhtidelt vastuseid, mida nad ootavad järgmiselt aastalt.

  Kell 7 hommikul Alexela kontserdimaja otsestuudiost algavast hommikuprogrammist astuvad läbi pikaaegne ettevõtja Jüri Mõis, DSV Estonia juht Alvar Tõruke, Alexela omanik Heiti Hääl, ehitusfirma Mapri Ehitus tegevjuht Tarmo Roos, metallitööstuse Hanza Mechanicsi Balti klastri juht, aasta naisettevõtja Emöke Sogenbits, ELKE Mööbli tegevjuht Siim Siigur ning noor ettevõtja Kaisa Kumpas. Otse saab kuulata siit.
  Jüri Mõisa intervjuud saab kuulata siit:
  Alvar Tõrukese intervjuud saab kuulata siit:
  Emöke Sogenbitsi intervjuud saab kuulata siit:
  Intervjuud Tarmo Roosiga saab kuulata siit:
  Intervjuud Heiti Häälega saab kuulata siit:
  Intervjuud noore ettevõtja Kaisa Kumpasega saab kuulata siit:
  Hommikuprogrammi veavad Indrek Mäe, Karl-Eduard Salumäe, Neeme Korv, Priit Pokk ja Rivo Sarapik.
  Raadiopäev jätkub nelja saatega:
  11.00–12.00 "Triniti eetris". Saate teemaks on haldustrahvimenetluse seadus ja sellega seonduvad konkurentsiõiguslikud küsimused. Saate külalisteks on konkurentsiameti järelevalve osakonna juhataja Juhan Põldroos ning advokaadibüroo Triniti vandeadvokaadid Tanel Kalaus ja Sandor Elias.
  Saadet juhib Aivar Hundimägi.
  12.00–13.00 "Äripäeva TOP". Sel korral räägime joogi- ja toidutööstusest. Saates on külas joogitööstuse TOPi võitja Õllenaudi juht Urmas Roots ja toiduainetööstuste TOPi võitja Santa Maria juht Rainer Tammet.
  Heidame saates pilgu selja taha ehk mis tõi koha tipus, aga rohkem vaatame ka tulevikku ehk mitu protsenti käibe kasvu näitavad saatekülaliste ettevõtted sel ja järgmisel aastal, millel kasvuootus põhineb ja koroonaõppetundidest, aga ka keerulisel ajal plaanide tegemisest.
  Saatejuht on Rivo Sarapik.
  13.00–14.00 "Juhi jutud". Külas on Kristjan Luha, kes tegi Nikes 20 aastat rahvusvahelist karjääri ja vahetas maailma ühe tuntuma ettevõtte hiljuti alustava Eesti idufirma eAgronomi vastu ning tegutseb põllundust keskkonnasõbralikumaks muutvas ettevõttes kommertsjuhina.
  Räägimegi sellest, kuidas rahvusvaheliselt tippu jõuda, juhtimismõtetest ja oskustest, mis elus edasi aitavad, ning sellest, miks Luha suure ja nimeka organisatsiooni alustava Eesti iduettevõtte vastu vahetas.
  Saatejuht on Rivo Sarapik.
  15.00–16.00 "Tegijalt tegijale". Saates on külas Tartu Ülikooli psühholoogiainstituudi vanemteadur Andero Uusberg.
  Mis on emotsionaalse enesejuhtimise ja vaimse tervise "ingver, küüslauk ja mesi"? Miks on tööandja seisukohalt oluline, et töötajad suudavad ennast hästi emotsionaalselt juhtida? Millised sõnumid jõuavad inimesteni ja millised pigem mitte?
  Saatejuht on Äripäeva Akadeemia koolitaja Jaanus Kangur.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Jaapani jeen langes dollari suhtes kriitiliselt madalale tasemele
Jaapani jeen nõrgenes dollari suhtes kümnendat päeva järjest ja üks dollar maksab nüüd 158 jeeni, mis on Jaapani valuuta jaoks madalaim tase 34 aasta jooksul.
Jaapani jeen nõrgenes dollari suhtes kümnendat päeva järjest ja üks dollar maksab nüüd 158 jeeni, mis on Jaapani valuuta jaoks madalaim tase 34 aasta jooksul.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Parim noor juht: juhtimises on nagu spordis, hea kultuuriga meeskonnad on edukamad
Estanc AS kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks, ettevõte on tuntust kogunud just oma paindliku ja inimkeskse juhtimise poolest.
Estanc AS kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks, ettevõte on tuntust kogunud just oma paindliku ja inimkeskse juhtimise poolest.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Riigikohus: Raul Eamets rikkus toimingupiirangut
Riigikohus selgitas tänases otsuses, et kuigi Tartu Ülikooli endine dekaan Raul Eamets ei saanud tegu toime pannes aru selle keelatusest, ei välista see tema vastutust.
Riigikohus selgitas tänases otsuses, et kuigi Tartu Ülikooli endine dekaan Raul Eamets ei saanud tegu toime pannes aru selle keelatusest, ei välista see tema vastutust.
Kuidas valida just sinu äriga sobiv internetilahendus?
Internetiühendus on kaasaegses ärikeskkonnas kriitilise tähtsusega. Kuid millist tüüpi internetiühendus on äriklientide seas eelistatuim ja miks – kas juhtmevaba 5G või traditsiooniline kaabliga ühendus? Tele2 internetiteenuste äriarendusjuht Kristjan Orav aitab teemat avada.
Internetiühendus on kaasaegses ärikeskkonnas kriitilise tähtsusega. Kuid millist tüüpi internetiühendus on äriklientide seas eelistatuim ja miks – kas juhtmevaba 5G või traditsiooniline kaabliga ühendus? Tele2 internetiteenuste äriarendusjuht Kristjan Orav aitab teemat avada.