Äripäev • 29. september 2020 kell 13:52

Raadiohommik otse aasta tippsündmuselt: Pilv, Mõis ja Hääl

Äriplaan 2021  Foto: Andras Kralla

Kolmapäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm stardib otse aasta tähtsaima majanduskonverentsi Äriplaan 2021 sündmuste keskelt, kus otsime tippjuhtidelt vastuseid, mida nad ootavad järgmiselt aastalt.

Kell 7 hommikul Alexela kontserdimaja otsestuudiost algavast hommikuprogrammist astuvad läbi pikaaegne ettevõtja Jüri Mõis, DSV Estonia juht Alvar Tõruke, Alexela omanik Heiti Hääl, ehitusfirma Mapri Ehitus tegevjuht Tarmo Roos, metallitööstuse Hanza Mechanicsi Balti klastri juht, aasta naisettevõtja Emöke Sogenbits, ELKE Mööbli tegevjuht Siim Siigur ning noor ettevõtja Kaisa Kumpas. Otse saab kuulata siit.

Jüri Mõisa intervjuud saab kuulata siit:

Alvar Tõrukese intervjuud saab kuulata siit:

Emöke Sogenbitsi intervjuud saab kuulata siit:

Intervjuud Tarmo Roosiga saab kuulata siit:

Intervjuud Heiti Häälega saab kuulata siit:

Intervjuud noore ettevõtja Kaisa Kumpasega saab kuulata siit:

Hommikuprogrammi veavad Indrek Mäe, Karl-Eduard Salumäe, Neeme Korv, Priit Pokk ja Rivo Sarapik.

Raadiopäev jätkub nelja saatega:

11.00–12.00 "Triniti eetris". Saate teemaks on haldustrahvimenetluse seadus ja sellega seonduvad konkurentsiõiguslikud küsimused. Saate külalisteks on konkurentsiameti järelevalve osakonna juhataja Juhan Põldroos ning advokaadibüroo Triniti vandeadvokaadid Tanel Kalaus ja Sandor Elias.

Saadet juhib Aivar Hundimägi.

12.00–13.00 "Äripäeva TOP". Sel korral räägime joogi- ja toidutööstusest. Saates on külas joogitööstuse TOPi võitja Õllenaudi juht Urmas Roots ja toiduainetööstuste TOPi võitja Santa Maria juht Rainer Tammet.

Heidame saates pilgu selja taha ehk mis tõi koha tipus, aga rohkem vaatame ka tulevikku ehk mitu protsenti käibe kasvu näitavad saatekülaliste ettevõtted sel ja järgmisel aastal, millel kasvuootus põhineb ja koroonaõppetundidest, aga ka keerulisel ajal plaanide tegemisest.

Saatejuht on Rivo Sarapik.

13.00–14.00 "Juhi jutud". Külas on Kristjan Luha, kes tegi Nikes 20 aastat rahvusvahelist karjääri ja vahetas maailma ühe tuntuma ettevõtte hiljuti alustava Eesti idufirma eAgronomi vastu ning tegutseb põllundust keskkonnasõbralikumaks muutvas ettevõttes kommertsjuhina.

Räägimegi sellest, kuidas rahvusvaheliselt tippu jõuda, juhtimismõtetest ja oskustest, mis elus edasi aitavad, ning sellest, miks Luha suure ja nimeka organisatsiooni alustava Eesti iduettevõtte vastu vahetas.

Saatejuht on Rivo Sarapik.

15.00–16.00 "Tegijalt tegijale". Saates on külas Tartu Ülikooli psühholoogiainstituudi vanemteadur Andero Uusberg.

Mis on emotsionaalse enesejuhtimise ja vaimse tervise "ingver, küüslauk ja mesi"? Miks on tööandja seisukohalt oluline, et töötajad suudavad ennast hästi emotsionaalselt juhtida? Millised sõnumid jõuavad inimesteni ja millised pigem mitte?

Saatejuht on Äripäeva Akadeemia koolitaja Jaanus Kangur.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum