Äripäev • 27. oktoober 2020 kell 13:25
Uudised
Ainult tellijale

Eesti taotleb luba võtta suurtarbijatelt väiksemat taastuvenergiatasu

Suur taastuvenergia tasu vähendab Eesti tööstuste konkurentsivõimet.  Foto: Andras Kralla

Eesti hakkab Euroopa Komisjonilt taotlema riigiabi luba, et vähendada elektri suurtarbijate kulu taastuvenergia tasudele ja tõsta seeläbi Eesti majanduse konkurentsivõimet, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul aitab taastuvenergiatasude muudatus meelitada Eestisse suuri tööstusinvesteeringuid ja hoida Eesti ettevõtluskeskkond atraktiivsena. „Täna on Eesti elektri lõpphind võrreldes lähiriikidega keskmisest kõrgem, mis ei anna meile suurt eelist suuremahuliste investeeringute siia meelitamiseks,“ ütles Aas.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum