Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: olukorrast Narvas ja vaktsineerimise ajagraafikust

  KoroonavaktsiinFoto: Chris Jackson, PA Wire/PA Images/Scanpix

  Idufirma Woola kaasas äsja investoritelt ligi pool miljonit eurot, et välisturgudele laieneda. Millised on Woola plaanid ja kuidas kavatsetakse investeering tasa teenida, räägib Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ettevõtte kaasasutaja Anna-Liisa Palatu.

  Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Maris Jessega räägime COVID-19 vaktsiinist: milline täpselt elanikkonna vaktsineerimise plaan välja näeb ja millal on tavalisel raadiokuulajal lootust vaktsineeritud saada?
  Mis toimub Narvas? Linna on ilma juhtita, samas on piirkonnas koroonaviiruse tõttu elu seiskunud. Sel teemal jagab oma mõtteid riigikogu liige Katri Raik, kes on väljendanud soovi saada uueks Narva linnapeaks.
  23 aastat SEB Panga turundust juhtinud Karl Multer lahkus pangast ja jagab nüüd raadiokuuljatega oma kogemusi turunduse juhtimisest.
  Saadet juhib Hando Sinisalu, uudiseid toimetab Kaspar Allik.
  Päev jätkub nelja saatega.
  11.00–12.00 „Äripäev eetris“. Sel nädalal saabus koroonakriisi suur leevendus või vähemalt lootus selle järele – juba järgmisel nädalal jõuab koroonavaktsiin Eesti pinnale ja kaitsepookimine 2020. aasta pea peale pööranud viiruse vastu võib tervishoiutöötajatest alata.
  Samas on selge, et massidesse jõuab vaktsiin alles kevadeks ja seni peab suutma valitsus kriisi piirangute ning toetustega ohjata. Piitsa ja präänikuga kriisi ohjamine pole olnud Jüri Ratase kabinetile kerge, mistõttu on Stenbocki majast tulnud vastuolulisi otsuseid.
  Lisaks koroonakriisile räägime Eesti majanduse väljavaadetest, värskest Dividendide TOPist ja tippjuhtide läbipõlemisest.
  Neil teemadel arutlevad Äripäeva ajakirjanikud Kristjan Pruul, Urmas Jaagant ja Allan Rajavee.
  12.00–13.00 „Fookuses Euroopa majandus“. Sel korral on saate fookuses Euroopa Liidu taastekava – nii ambitsioonidelt kui mõõtmetelt hiiglaslik rahalaegas, millega püütakse ühtaegu leevendada liikmesriikide koroonakriisi mõjusid kui samal ajal juhtida Euroopa majandust uude ajajärku.
  Saates räägivad Eesti europarlamendi saadikud Yana Toom ja Andrus Ansip, kuidas taastekava ellu viiakse, kuhu miljardeid tuleks kulutada ja mis kasu sellest kõigest peaks sündima. Saadet juhib Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
  13.00–14.00 „Saksa majandustund“. Seekordses saates arutletakse selle üle, mida on eestlastel Saksamaa töökohapõhise väljaõppe süsteemist kõrva taha panna. Nimelt kaasneb Saksamaal kutseõppe puhul suuremahuline töökohapõhine praktika kohe õppetöö alguses. Koguni 70 protsenti väljaõppest toimub töökohtadel ja vaid 30 protsenti koolides. Seejuures ei koolitata sedamoodi üksnes oskustöölisi, vaid ka kontoriinimesi. Nii lahendavad ettevõtted tööjõunappuse muret.
  Detsembri esimesel päeval korraldas Saksa-Balti kaubanduskoda koos Saksa suursaatkonnaga tasuta veebikonverentsi, millega vahendati Saksa haridussüsteemi kogemust. Saates arutlevad Saksa-Balti kaubanduskoja Tallinna büroo juht Tarmo Mutso, konverentsil üles astunud G4Si personalijuht Eve Soolepp ning aastaid Saksamaal elanud vandeadvokaat Aet Bergmann. Küsimusi küsib Karl-Eduard Salumäe.
  15.00–16.00 „Terviseuudised“. Aasta viimane tervisesaade tuleb veidi teistsugune. Meil ei ole sedapuhku stuudios külalist, vaid anname eetrisse konverentsil „Meditsiin 2021“ toimunud vestlusringi.
  Tegemist on Eesti tervishoius juba traditsioonilise konverentsiga, mida korraldab Äripäeva arstidele suunatud väljaanne Meditsiiniuudised. Nagu varasematelgi aastatel, olid ka 9. detsembril toimunud konverentsil vaatluse all Eesti tervishoiu sõlmküsimused ja eesootava aasta plaanid.
  Kuulutati välja aasta meditsiinimõjutaja, kelle said Meditsiiniuudiste lugejad valida toimetuse esitatud 10 kandidaadi seast. Sellel aastal pälvis meditsiinimõjutaja tiitli doktor Arkadi Popov, teise koha sai Kuressaare haigla juht Edward Laane ning kolmanda koha pälvis professor Irja Lutsar.
  Vestlusringi teemaks oli sel aastal ootuspäraselt COVID-19 ja täpsemalt COVIDiga seotud uuringud Eestis. Vestlusringis osalesid TÜ mikrobioloogia professor Irja Lutsar, TÜ molekulaarimmunoloogia professor Pärt Peterson, TÜ peremeditsiini professor Ruth Kalda ja kliinikumi intensiivraviarst Kadri Tamme. Saate toimetas Violetta Riidas.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Euroopa Liidus võib inflatsioon taas tõusma hakata
Inflatsioon võib Euroopas uuesti kerkima hakata, kuna palgasurve on jätkuvalt tugev, hoiatab Euroopa Keskpanga nõukogu liige ja Hollandi keskpanga president Klaas Knot.
Inflatsioon võib Euroopas uuesti kerkima hakata, kuna palgasurve on jätkuvalt tugev, hoiatab Euroopa Keskpanga nõukogu liige ja Hollandi keskpanga president Klaas Knot.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Parim noor juht: juhtimises on nagu spordis, hea kultuuriga meeskonnad on edukamad
Estanc AS kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks, ettevõte on tuntust kogunud just oma paindliku ja inimkeskse juhtimise poolest.
Estanc AS kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks, ettevõte on tuntust kogunud just oma paindliku ja inimkeskse juhtimise poolest.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Puhkajad leidsid telgivaia maasse lükates lennukipommi
Eile pärastlõunal said demineerijad väljakutse Ida-Virumaale Alutaguse valda Rannapungerja külla, kus puhkajad leidsid telgivaia maasse lükates lõhkekehasarnase metallist eseme.
Eile pärastlõunal said demineerijad väljakutse Ida-Virumaale Alutaguse valda Rannapungerja külla, kus puhkajad leidsid telgivaia maasse lükates lõhkekehasarnase metallist eseme.
14 aastat menetlemist: linn peatas mõjuka ärimehe megaarenduse
Tallinna linn algul lõpetas, kuid otsustas ringi ja seejärel peatas suurärimees Margus Linnamäele kuuluva Paljassaare kinnisvaraarenduse detailplaneeringu menetlemise.
Tallinna linn algul lõpetas, kuid otsustas ringi ja seejärel peatas suurärimees Margus Linnamäele kuuluva Paljassaare kinnisvaraarenduse detailplaneeringu menetlemise.