• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures

  Tarkvaraarendusettevõtte Nortali Lähis-ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm.Foto: Raul Mee

  Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.

  Kõrgete energiahindade korral satub löögi alla energiamahukate äride tulevik. Kuidas kütta spaasid ja kasvuhooneid? Spaaärist räägime Estonia Spa juhi Andrus Aljase ja Grüne Fee juhi Raivo Külasepaga.
  Meta Advisory Groupi äriarendusdirektor Ann Hiiemaaga räägime sellest, kuidas teha edukat tööandja brändingut ja talente ligi tõmmata.
  Hommikuprogrammi juhib Hando Sinisalu ja uudiseid vahendab Kristjan Kurg.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega:
  10.00–11.00 "Ettevõtte juubel". Reklaamiagentuur La Ecwador tähistab tänavu veerandsaja tegutsemisaasta täitumist. Räägime saates, mis on reklaamiäris aastate jooksul muutunud, millised on praegused trendid ja mida plaanib La Ecwador teha selleks, et veel järgmised 25 aastat püsida. Saates on külas agentuuri rajaja ja tegevjuht Heily Aavik ning loovjuht Taavi Lehari. Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00–12.00 "Triniti eetris". Saates räägime sellest, mida silmas pidada elutööks olnud ettevõtte müümisel. Juttu tuleb ettevõtte müügiks ettevalmistamisest, läbirääkimistest ja kaasnevatest emotsioonidest.
  Külas on Triniti vandeadvokaat Siim Maripuu ja oma elutööks olnud põllumajandusettevõtte OÜ Raikküla farmer müünud Tõnu Rahula. Saadet juhib Gregor Alaküla. Saade oli eetris möödunud aasta septembris.
  12.00–13.00 "Äripäeva TOP". Seekordne saade räägib advokaadibüroodest. Stuudios on TOPis teisele kohale tulnud advokaadibüroo Walless juhtivpartner ja vandeadvokaat Piret Kergandberg ning KPMG Law' juhtivpartner ja vandeadvokaat Karin Kaup. Juttu tuleb nii advokaadibüroode töötajate lahkumisest, sisendkuludest ja hinnatõusust, aga ka riskide maandamisest selles sektoris. Saatejuht on Sigrid Kõiv.
  13.00–14.00 "Juhi jutud". Saates on külas Eesti suurima panga ehk Swedbank Eesti juht Olavi Lepp. Ta alustas pangas tööd klienditeenindajana ülikoolis enam kui 20 aastat tagasi ning on kasvanud selle juhiks.
  Kuidas spetsialistist juhiks kasvada, miks see alati ei õnnestu ning kuidas neid karisid vältida, sellest saates juttu tulebki. Räägime tippjuhi üksindusest ja selle leevendamisest, meeskonna koostamisest, suhtumisest "delegeeri või sure", tunnustamisest ja paljust muust. Juttu tuleb ka väärtustest ning panka viimastel aastatel saatnud rahapesuskandaalidest ning nende jäetud jäljest ja edasi liikumisest. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  15.00–16.00 "Mets ja majandus". Saate teema on erametsandus. Saatekülalisteks on Metsaühistu tegevjuht Priit Põllumäe ja ettevõtte SingleEarth jätkusuutlike metsade spetsialist Kaspar Põder. Räägime sellest, mis kasu on erametsaomanikel loodud ühistutest ning millised on erametsaomanike võimalused lüüa kaasa süsinikkaubanduses. Saadet juhib Toomas Kelt.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Doris Põld: kas riik sunnib tööandja mulle voodisse?
Seadusemuudatus, millega tööandjal tekiks kohustus kujundada töötajate kaugtöö töökohad, tooks täiesti kasutu administratiivse jändamise ning segaks kümnete või sadade tuhandete inimeste elu, kirjutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Doris Põld.
Seadusemuudatus, millega tööandjal tekiks kohustus kujundada töötajate kaugtöö töökohad, tooks täiesti kasutu administratiivse jändamise ning segaks kümnete või sadade tuhandete inimeste elu, kirjutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Doris Põld.
Fedi intressimäärade tõstmise plaan hämmeldas Aasia turge
USA Föderaalreservi koosolekul toetati otsust juunis ja juulis tõsta intressimäärasid poole protsendipunkti võrra, Aasia aktsiaturud reageerisid infole ebastabiilse kauplemisega.
USA Föderaalreservi koosolekul toetati otsust juunis ja juulis tõsta intressimäärasid poole protsendipunkti võrra, Aasia aktsiaturud reageerisid infole ebastabiilse kauplemisega.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Välisminister: riigid pole nõus Ukraina viljalaadungeid turvama
Välisminister Eva-Maria Liimets ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et kahekuise otsimise järel ei ole näha ühtegi riiki, kes oleks valmis minema Ukraina viljalaevu julgestama.
Välisminister Eva-Maria Liimets ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et kahekuise otsimise järel ei ole näha ühtegi riiki, kes oleks valmis minema Ukraina viljalaevu julgestama.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.