Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: paljulubavad investeerimisideed kinnisvarast aktsiateni

  Kinnisvarainvestor Karolina Sikk on viimase kümnendiga üles ehitanud ligemale 20 üürikodust koosneva portfelli, mille koguväärtus on 4,5 miljonit eurot.Foto: Andras Kralla

  Nädala viimases hommikuprogrammis on kuumade aktsiavihjete kõrval fookus kinnisvaraturu väljavaadetel, Balti börsil, pensionirahal ning rahatarkuse aasta tegijatel.

  Ülevaate kinnisvaraturu hetkeseisust ja tulevikuväljavaadetest annab Feels Like Home kaubamärgi all tegutsev üüriinvestor ja kutseline kinnisvaramaakler Karolina Sikk, kes omab paarikümne korteri suurust üüriportfelli.
  Eestlaste pensioniraha liikumisest ning pensionifondide juhtide tasudest räägime Tuleva juhi ja kaasasutaja Tõnu Pekiga. Tallinna First Northi alternatiivturule pürgiva kaubandustehnoloogiafirma Grab2Go aktsiate märkimistulemusest teeb otsestuudios kokkuvõtte ettevõtte kaasasutaja Reio Orasmäe. Tulemusi kommenteerib ka märkimisel osalenud finantsblogija Rahakratt.
  Sel kolmapäeval pälvis Eesti Panga, finantsinspektsiooni, pangaliidu ja rahandusministeeriumi konkursil „Rahatarkuse vedur” aasta rahatarkuse edendaja tiitli investor Kristi Saare. Äripäev oli tunnustamisüritusel kohal ja kasutas võimalust uurida värskeid aktsiavihjeid nii Saarelt kui rahandusminister Mart Võrklaevalt.
  Sellest, kuhu ja kuidas investeerivad oma raha praegu kohalikud väikeinvestorid ning milliseid liikumisi on lähitulevikus oodata finantsturgudel, annab ülevaate LHV maakleritegevuse juht Sander Pikkel ning globaalselt kõige atraktiivsema investeerimisregiooni sõelume välja üheskoos Redgate Wealthi investeeringute valdkonnajuhi Peeter Koppeliga.
  Hommikuprogrammi veavad Juhan Lang ja Laura Saks.
  Saatepäev jätkub kolme saatega:
  11.00– 12.00 "Äripäev eetris". Nädalat kokku võtvas arvamussaates käsitlevad Äripäeva ajakirjanikud viimaseid sündmusi Venemaa agressioonisõjas Ukrainas. Räägime keskkonnakatastroofist, mille tõid endaga kaasa Nova Kahhovka tammi purustamine ja sellele järgnenud üleujutused, Venemaa piirialadele kandunud sõjategevusest, Vene ajakirjanike appihüüdest maailma Big Techi vägevate poole. Arutleme riigi nigela rahalise seisu üle, vaatleme nädala jooksul avaldanud majandusstatistika ning Äripäeva arvamusliidrite küsitluse valguses Eesti ettevõtete lähiaja väljakutseid ning võtame luubi alla riigikogu kuluhüvitised. Anname välja nädala võitja ja kaotaja tiitli.
  Stuudios on Mari Mets, Dmitri Fefilov (Delovõje Vedomosti) ja Neeme Korv.
  13.00– 14.00 "Digiturunduse praktikum". Alates 1. juulist lõpetab praegune Analytics töö ning asemele tuleb uus GA4. Mis see on ning mida see muudatus turundajatele ja ettevõtetele tähendab?
  Saates räägitakse ka sellest, mida tuleb jälgida, kui GA4-le üleminekut tehakse. Samuti arutletakse selle üle, mis on head ja halba uue analüütika tööriista juures. Kiirkorras räägitakse ka läbi, kuidas GA4 seadistada. Selleks oleme saatesse kutsunud Mediabrands Digitali performance-tiimi juhi Karl Lilienbergi. Saadet juhib Priit Kallas Dreamgrowst.
  15.00– 16.00 “Kullafond”. Äripäeva raadio igihaljaste saadete sari tõstab seekord esile esimest korda 2022. aasta juunis eetris olnud saate “Edukad naised”.
  Testlio asutaja Kirstel Kruustük räägib, miks sõlmis oma abikaasa ja äripartneriga Marko Kruustükiga lahusvara lepingu ning kuhu ta investeerib raha. Lisaks tuleb juttu kriisidest Testlio arengus ja ärevushäiretest.
  Saatejuht on Katariina Krjutškova.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Prantsuse keskpankur ei muretse kallineva nafta pärast: olgem kannatlikud
Toornafta hindade tõus ja sellele järgnenud kütuste kallinemine ei muuda Euroopa Keskpanga väljavaadet ja eesmärki tuua 2025. aastaks inflatsioon 2 protsendini, vahendab Reuters.
Toornafta hindade tõus ja sellele järgnenud kütuste kallinemine ei muuda Euroopa Keskpanga väljavaadet ja eesmärki tuua 2025. aastaks inflatsioon 2 protsendini, vahendab Reuters.
Kinnisvaraturg istub põhjas: järgmisel suvel enam sama hinnaga osta ei saa Parkimiskoht ja panipaik topitakse vägisi tasuta kaasa
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Reaalajas börsiinfo
Toiduauto ärimees suve halvimast festivalist: tegime 70 eurot kassat
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Maru Metalli juht kardab, et sektoris läheb raskemaks
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
CUPRA avas ainulaadse garaaži uksed
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Rooma paavst palus hoiduda mängimast Ukraina relvaabiga
Rooma paavst ja Vatikani riigipea Franciscus ütles laupäeval, et mõned riigid "mängivad" Ukrainaga, kui algselt varustavad ukrainlasi relvadega ja siis kaaluvad kokkuleppest taganemist, vahendab Reuters.
Rooma paavst ja Vatikani riigipea Franciscus ütles laupäeval, et mõned riigid "mängivad" Ukrainaga, kui algselt varustavad ukrainlasi relvadega ja siis kaaluvad kokkuleppest taganemist, vahendab Reuters.
Olerex ja juhatuse liige said kaela kriminaalkahtlustuse "See on lavastatud süüdistus!"
Prokuratuur kahtlustab Olerexi ja juhatuse liiget Andres Linnast valeandmete esitamises, mis puudutasid eelmise aasta lõpus Eestisse saabunud kütust.
Prokuratuur kahtlustab Olerexi ja juhatuse liiget Andres Linnast valeandmete esitamises, mis puudutasid eelmise aasta lõpus Eestisse saabunud kütust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.