Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: suvine rehvivalik ja talupidaja riskid

  Remmelgamaa talu perenaine ja regionaalministri nõunik Kaja Piirfeldt räägib raadiohommikus, millised on talupidajate praeguse aja mured ja rõõmud.Foto: Liis Treimann

  Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis arutleme sooja ja kuiva ilma mõjust Eesti põllumajandajatele, vaatame otsa autorehvide viimastele trendidele, uurime värskeid konkurentsiraporteid ja kuuleme lähemalt lugude seeriast, mis avab Eesti poliitika telgitaguseid.

  Viimaste nädalate soojad ja kuivad ilmad meenutavad sarnast rasket perioodi eelmise aasta kevadest, kui põllumehed kurtsid väheneva saagikuse üle ja muretsesid kariloomade pärast. Mis seis on nüüd, räägib lähemalt Remmelgamaa talu perenaine, aasta põllumees 2020 ja regionaalministri nõunik Kaja Piirfeldt.
  Teisipäeval ilmutas Äripäev arvamusloo autorehvidest, mis võivad viidata tarbijate toimetulekuraskustele. Rehve müüva veebipoe rehvid24 üks omanikest ja juhtidest Marek Moorus räägib lähemalt, kuidas tema näeb rehviturul toimuvat.
  Hommikuprogrammis vaatleme lähemalt nelja valdkonna värsket konkurentsiraportit. Äripäeva konkurentsianalüütik Sigrid Kõiv tutvustab elektriehituse, trüki- ja pakenditööstuse, elektroonika ning toidu- ja esmatarbekaupade müüjate seisu.
  Heidame ka pilgu Eesti poliitika telgitagustesse, kui Äripäeva ajakirjanik Eliisa Matsalu tuleb rääkima konservatiivsest mõttekojast Ühiskonnauuringute Instituut ja sellega seotud ebakõladest. Artiklite seeria avalugu rääkis sellest, kuidas Ühiskonnauuringute Instituut korraldab salajasi küsitlusi, mis aitavad Isamaa erakonnal poliitilist kurssi seada.
  Hommikuprogrammi veavad Ken Rohelaan ja Laura Saks.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  11.00–12.00 “Finantsuudised fookuses”. Saade toob kuulajateni põneva vestluse iduettevõtte Veriff kommunikatsioonijuhi Karita Salli ja kommunikatsioonibüroo Corpore juhi Janno Tootsiga.
  Arutame, kuidas tõhusalt ettevõtte majandustulemusi kommunikeerida, ja jagame nii edulugusid kui ka õppetunde. Saatejuht Paavo Siimann uurib, millised finantsteemad meediat enim huvitavad, kuidas meediasuhtlust ajastada ja milliseid võtteid kasutada sisekommunikatsiooni tõhustamiseks.
  12.00–13.00 “Virupärane ettevõtlus”. Äripäeva raadio uus saatesari „Virupärane ettevõtlus“ avab ukse Lääne-Virumaal tegutsevate ettevõtjate maailma, tutvustades nende lugusid, väljakutseid ja piirkonna ärivõimalusi.
  Esimese saate külalisteks on Lääne-Virumaa ärivõimalusi analüüsinud Geomedia juht Rivo Noorkõiv ning Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. Saates räägitakse, kuidas üritatakse Lääne-Virumaal lükata ettevõtluse arengule sisse kiirem käik, et mitte jääda arengus maha kahest suurest naabrist: rikkamast Harjumaast ja Tallinnast ning lähiaastatel suuri eurotoetusi saavast Ida-Virumaast.
  Vestlust juhib Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi.
  13.00–14.00 “Ükssarvikute kasvulava”. Kui Ilusbike kandideeris Prototroni kiirendisse, oli neil kaenlas papist ratas, aga kuu ajaga ehitati päris elektriratas. Miks see nii kaua aega võttis, sellest räägime rattafirma kaasasutaja Rico Jaaniperega.
  Saates räägime, kuidas kiirenditesse pääseda ja kuidas sealt ettevõtte ehitamise juures kõige rohkem kasu saada. Mis seob Prototroni värskeimat ja esimest võitjat? Miks on vaja eraldi fondi prototüüpide loomise toetamiseks? Prototroni sügisvooru saab kandideerida läbi suve. Milliseid meeskondi ja naiskondi oodatakse kandideerima?
  Saadet juhib Tarmo Virki.
  15.00–16.00 “Äripäeva juhtimiskool”. Saates on külas muudatuste juhtimise konsultant Ekke Sööt, kes räägib, kuidas ettevõttes edukalt muudatusi ellu viia, mida peaks teadma enne alustamist ja muudatuste ajal, ning toob näiteid oma kogemustest. Muudatuse hea juhtimisega võib kuni seitse korda suurendada tõenäosust, et jõuad oma eesmärkideni.
  Saadet juhib Äripäeva Akadeemia müügi- ja turundusjuht Jessica Agneta Kari.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz, Ida-Virumaal 94,6 MHz, Raplamaal 101,8 MHz ja Järvamaal 104,3 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Märt Meesak: majutusasutuste käibemaksu tõus tuleb ära jätta
Eestis ei olda 30 aastat turismisektorit vääriliselt hinnatud. Praegusel keerulisel ajal saab seda teha, jättes kavandatud maksutõusu ära, kirjutab ettevõtja ja Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
Eestis ei olda 30 aastat turismisektorit vääriliselt hinnatud. Praegusel keerulisel ajal saab seda teha, jättes kavandatud maksutõusu ära, kirjutab ettevõtja ja Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
Balti börsidel tegi suurima päevakäibe Tallinki aktsia
Nädala esimene kauplemispäev Balti börsidel lõppes Tallinki jaoks nii suurima languse kui suurima käibega.
Nädala esimene kauplemispäev Balti börsidel lõppes Tallinki jaoks nii suurima languse kui suurima käibega.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Konkurentsiameti juht räägib ebapopulaarsete otsuste langetamisest ja inimeste pahameelest
Pärnu juhtimiskonverentsil rääkis konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee sellest, kuidas langetada ebapopulaarseid otsuseid ja millega seejuures arvestada tuleb.
Pärnu juhtimiskonverentsil rääkis konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee sellest, kuidas langetada ebapopulaarseid otsuseid ja millega seejuures arvestada tuleb.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Kõhnunud EKRE valis esimeest ja rühib edasi. “Ehk on abiks ka kindla käega juht” Mart Helme ajakirjanikule: korrigeerige oma suhtumist!
“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
Tippjuht avameelselt: just see on töötajate puhul kindel punane lipp
Amazonile kuuluva Whole Foodsi juht Jason Buechel avaldas väljaandele CNBC, mis on tema jaoks töötajaid värvates kindel punane lipp.
Amazonile kuuluva Whole Foodsi juht Jason Buechel avaldas väljaandele CNBC, mis on tema jaoks töötajaid värvates kindel punane lipp.