Pille Ivask • 6. märts 2016 kell 7:00

Ameerika koomik: Trump on nagu Hitler

Koomik Louis C.K Emmyde tseremoonial 2012. aastal  Foto: epa

Tuntud USA koomik Louis C.K soovitas inimestel vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi poolt mitte hääletada ning võrdles teda Adolf Hitleriga.

„Ta on hullumeelne fanaatik, ta on ohtlik,“ põrutas C.K. „Palun lõpetage Trumpi poolt hääletamine. See oli veidi aega naljakas, aga see tüüp on ju nagu Hitler. Ja selle all ma mõtlen seda, et me (USA – toim) oleme nagu 1930. aastate Saksamaa. Kas te arvate, et keegi nägi toona sellist jama ette? Hitler oli toona uudne ja lõbus tüüp, kes võis kõike öelda,“ selgitas New Yorgi püstijalakoomik.

Louis C.K pole mõistagi esimene koomik või muu avaliku elu tegelane, kes Donald Trumpi kritiseerib. Trump sattus möödunud nädalal taas suure kriitikatule alla muu seas seetõttu, et keeldus hukka mõistma Ku Klux Klani tegevust, kirjutab väljaanne Time.

C.K pole siiski vabariiklaste suhtes lootust maha matnud. „Samas saab see juhtuda üksnes siis, kui konservatiivid hea kandidaadi esitavad. Võiks olla selline hea ning tark kandidaat, kes suudab vastu hakata liberaalide kandidaadile, et nad saaksid maha pidada asjalikke debatte ning rahvas saaks otsustada, kumb kandidaat valida,“ lausus C.K. „Trump pole selline kandidaat. Ta on ohtlik,“ sõnas koomik.

Hääletustulemuste põhjal on Trumpist saamas aga vabariiklaste kandidaat. Isegi kui konservatiivid peaksid tegema ponnistusi, et kinnisvaramogulit takistada, ei pruugi ükski teine vabariiklaste kandidaat olla piisavalt tugev, et Trumpile vastu astuda. 

„Ta pole koletis. Ta on üks õnnetu mees,“ arvas C.K. „Kuid kõik see teeb ka väga ohtlikuks, kui ta peaks presidendiks saama. Andke talle parem mingi TV-saade. Palun ärge tema poolt enam hääletage,“ sõnas ta. 

Hetkel kuum