• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taavi Rõivas osales USA tuntud satiirisaates

  Peaminister Taavi Rõivas ja "The Daily Show" saatejuht Trevor Noah.Foto: The Daily Show

  Ameerika Ühendriikides visiidil viibiv peaminister Taavi Rõivas astus eile hilisõhtul üles tuntud satiirilises uudiste- ja jutusaates „The Daily Show“, kus ta rääkis oma tütrest, e-riigist ja Brüsseli sündmustest.

  „Aitäh, et tulite, härra peaminister,“ alustas saatejuht Trevor Noah. „Olen alati tahtnud seda öelda – „härra peaminsiter“. Kõik peavad sedasi teie poole pöörduma, kas pole, härra peaminister?“ Rõivas jäi seepeale vaoshoituks, märkides üksnes, et nii ja naa, osa inimesi kutsub teda Taaviks. „Minu tütar ütleb, et kodus sa ei ole mingi peaminister, sa oled issi,“ lisas Rõivas ja kutsus sellega esile publiku heldimusohke.
  Seejärel viitas Noah sellele, kuidas Eesti on hästi majanduslangusest välja tulnud ning saates näidati klippe Ühendriikide poliitikutest, kes on oma kõnedes Eestit kiitnud. Näiteks president Obamat ütlemas, et Eestis saab nutitelefonidega veebis praktiliselt kõike teha: „Ma oleks pidanud eestlastega nõu pidama, kui lõime oma tervishoiu veebilehte.“
  Saatejuht aga küsis Rõivaselt, kas Jeb Bushi öeldu, et Eestis saab veebis täita tuludeklaratsiooni viie minutiga, vastab tõele. „Varem see oli nii. Nüüd me uuendasime süsteemi ja selleks kulub kesmiselt kolm minutit,“ vastas peaminister ja pani publiku naerma.
  „Mind vaimustab kõige rohkem kogu see süsteem, mille te olete loonud,“ jätkas Noah. „Need ei ole ainult maksud, teil saab ka valida internetis. Kuidas see võimalik on? Kuidas te saate viia selle maailma teistesse kohtadesse?“ Rõivas näitas seejärel oma ID-kaarti ja selgitas, kuidas selle abil saabki kõike teha. Ta viitas, et ka Trevor Noah on nüüd e-resident.
  Poliitiline sõnum
  Puudutamata ei jäänud ka eilsed sündmused Brüsselis. „Euroopa juhina olete raskes seisus, sest ühest küljest teilt oodatakse, et pakuksite abi põgenikekriisis, aga teisest küljest need, kes võtsid rünnakute eest vastutuse, ütlevad, et tänu kriisile on nende liikmed neisse riikidesse saanud,“ kirjeldas Noah ja küsis, kuidas selle probleemiga toime tullakse ja mida see tähendab Euroopa tulevikule.
  „Ma arvan, et kõiki inimesi, kes põgenevad sõja ja terrori eest, kes on põgenikud, ei tohiks süüdistada terroristide tulekus,“ sõnas Rõivas, kutsudes esile kuulajate ovatsioonid. „Terroristid tahavad, et me kardaksime. Nad tahavad, et ehitaksime seinad Euroopa riikide vahele, et sulgeksime Schengeni ala. Kui me seda teeme, on nad võitnud,“ rääkis Rõivas. Ta rõhutas, et Euroopa peab olema ühtne ja tegutsema koos mitte ainult Euroopa-siseselt, vaid ka koos USAga. „Me peame ütlema, et me ei allu terrorile. See on ainus viis, kuidas sellega tegeleda.“
  „See on ilus sõnum, ma ei oleks osanud seda paremini sõnastada,“ lausus Noah ja tõdes, et tuleb Eestisse tulla.
  „The Daily Show“ on Ühendriikide tuntumaid satiirilisi jutusaateid, mis on pärjatud 23 Emmyga ja eetris olnud 20 aastat. End vale-uudisteprogrammiks nimetav saade otsib humoorikaid seiku uudistest, poliitikategelaste ja meediafirmade kohta. Aastaid juhtis saadet koomik Jon Stewart, mistõttu oli see varem tuntud kui „The Daily Show with Jon Stewart“. Alates mullu septembrist veab saadet Lõuna-Aafrika päritolu Trevor Noah.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.