Pille Ivask • 22. september 2016 kell 12:45

London kaotas populaarseima reisisihtkoha tiitli

Naine Bangkokis  Foto: epa

Mastercardi avaldatud andmetest selgub, et London pole sel aastal enam maailma populaarseim reisisihtkoht, esikoha võttis üle Tai pealinn Bangkok.

Mastercard analüüsis 132 maailma linna ning reastas need selle järgi, missugused on välisturistide seas kõige populaarsemad. Esikoha saavutas Bangkok, teisele jäi London, kolmas oli Pariis ning neljas Dubai. Aasia linnadest paistis külastajate arvu hoogsa kasvuga silma Osaka.

Mastercardi peaökonomist Yuwa Hedrick-Wong lausus, et tegu pole üllatusega, kuna Bangkok on maailma üks külastatumaid linnasid juba pikka aega. “Inimesed lähevad sinna, sest saavad sama raha eest rohkem, eriti populaarne on see just kõrgema sissetulekuga riikide kodanike seas,” lisas ta.

Turism on Kagu-Aasias asuva Tai üks olulisemaid majandusvaldkondi ning õigupoolest üks vähestest sektoritest, mis riigijuhtidele praegu rõõmu pakub. Tai majandus seisab silmitsi üsna suurte probleemidega, eeskätt just inimeste vähese kindlustundega, mis ei lase neil raha tarbimisse suunata. Inimeste kindlus on vähenenud suuresti ebastabiilse poliitilise olukorra tõttu.

Möödunud kuul toimunud pommiplahvatused on Tai ametnike sõnul majandust siiski vähe mõjutanud.

Taid peaks statistika andmeil tänavu külastama 33 miljonit turisti. 

Hetkel kuum