Harry Tuul • 18. aprill 2014 kell 6:38

Ligi: maksumaksja raha on ohus

Rahandusminister Jürgen Ligi hinnangul ei peaks Tallinna linnavalitsus tegelema pangaloomega. Tema hinnangul seab nimetatud tegevus ohtu maksumaksja raha.

„Ei peaks, aga ilmselt Tallinna linnavalitsus peab – sundmõtted ja luulud on raske lugu,“ kommenteeris Ligi. Ta rääkis, et küllap proovib Savisaar liitega munitsipaal- ära juba kõik sõnad ja abi ei ole ka lähedasest keelest. „Mul endal juhtus nii kunagi Lapimaal, kus põhjapõder oli tee ääres, farmis, juttudes, suveniirides ja toitudes ning kummitas lõpus ka unenäos,“ tõi Ligi paralleeli.

Rahandusminister avaldas lootust, et tõenäoliselt võivad Savisaart aidata Eesti Pank ja finantsinspektsioon, kes hoolitsevad, et panga asutajad oleksid laitmatu mainega ja pädevad, ning võimalikud kaasosanikud ja hoiustajad, kel jätkub tarkust seal mitte raha põletada. „Pank on väga professionaalne, häid spetsialiste, hulka kapitali ja usaldust nõudev ettevõtmine, millele turul vaba ruumi ei paista kusagilt.“

„Aga maksumaksja raha on selle plaaniga kahtlemata ohus ning see jääb kasutamata hariduses,  lastehoius, teedes, mis on linna tegelik funktsioon ja prioriteet.  Selle taustal muutuvad kõige rikkama omavalitsuse süüdistused, et riik neile raha juurde ei anna, veel  naeruväärsemaks,“ sõnas Ligi.

 

Hetkel kuum