• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kulla hind langeb

  Kuld langes täna kolme kuu madalaimale tasemele. Seda peamiselt tugeveneva dollari ning geopoliitilise olukorra jahtumise tõttu Ukrainas, vahendab Reuters.

  Kuld on täna langenud 0,95 protsenti ning kaupleb praegu 1254 dollari juures untsi kohta. See on madalaim tase alates 11. juunist. Eelmisel nädalal  langes kulla hind 1,6 protsenti ning dollari indeks tugevnes 0,8 protsenti. Languse peatas mõnevõrra eelmise nädala lõpus teatatud oodatust halvemad USA tööturu andmed.
  „Tugev dollar mõjutab kõvasti hinda, kuid reedesed andmed tulid turule üllatusena. Kuld suutis lõpuks sulgeda 1271 dollari peal,“ ütles investeerimisfirma MKS SA kauplemise juht Afshin Nabaci. „On suur võimalus, et hind testib ka 1250 dollari piirkonda.“
  Tööturu olukorda peetakse tähtsaimaks näitajaks, mida Föderaalreserv (USA keskpank) intressimäärade tõstmisel arvestab. Tööturu oodatust halvemad tulemused on minetanud võimaluse, et intresse tõstetakse liialt vara.
  Kuld on viimastel aastatel tõusnud tänu stimuleerimisprogrammidele ja madalatele intressimääradele. Samuti on investorid mures olnud inflatsiooni pärast, mida rahatrükk tekitada võib.
  Viimased arengud Euroopa Keskpanga rahapoliitikas on aga tõstatanud jälle teema, et kriis ei ole tegelikult lahendatud. See võib kollase metalli nõudlust aga tõsta. Samuti on ajalooliselt olnud september kulla jaoks parim kuu aastas - metalli keskmine tootlus septembris on olnud üle 2 protsendi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.