ÄP valimispäevik: Tondid Nõmme turul

ÄP valimispäevik.  Foto: Anti Veermaa

Sportlik ja asjalik laupäevahommik pere keskel võib enne valimisi kujuneda stseeniks õudusunenäost.

Keset Nõmmet bussilt maha astudes ei märka kohe midagi halvaendelist. Pilk peatub küll üle tee asuval IRLi telgil, kuid püsib lootus, et sellest saab suurema kärata mööda.

See lootus sureb eos, kui muhe habemik küsib, kas olete nõmmekad. Vastus „ei“ teda ei morjenda. Ta haarab kilekotist paar tikutopsi kirjaga „Tuld kooseluseaduse pihta!“. Kohmetunult kostad EKRE-lasele aitäh ja pistad topsid ruttu kuhugi ära, et keegi ei näeks.

Üle tee uisuväljakule suundudes tuleb Urmas Reinsalu naeratusest ringiga mööda söösta, sest tema pilk ja kehakeel on suunatud otsustavalt sinule. Taktikaline manööver õnnestub ning hommikul postkastis avastatud IRLi Pere ja Kodu erinumbrile lisamaterjali ei tule.

Kuid see pole kaugeltki lõpp. Turu- ja uisuväljaku piiril varitseb valijaid Silver Meikar. Teda märgates vajub keha hoobilt longu soovist end varjata ja peita. Käte lihasmälu tõmbab automaatselt kapuutsi pähe justkui kartes, et poliittont võib sind märgata.

Nii ongi, et kuigi päike käib juba kõrgemalt, tuleb päevad mööda saata hiilides. Veel 20 tükki.

Hetkel kuum