Andrus Hiiepuu • 7. veebruar 2016
Jaga lugu:

Nutiseadmed sihivad tervishoidu

Audi tehnikadirektor Ulrich Hackenberg uudistab LG nutikella.  Foto: EPA

Vanem põlvkond hakkab rohkem nutitelefone hindama, kui nutiseadmega ühendatakse elutähtsaid tervisenäitajaid jälgivad seadmed, kirjutab Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

Edasiste arengute seisukohalt toimuvad suuremad arengud mitte niivõrd nutitelefonides ja tahvlites, vaid pigem nendega ühendatud kehal kantavates seadmetes – nutikellades, tarkades käevõrudes ning meid ümbritsevates sensorites, mis jagavad nutiseadmetele uut põnevat infot. Selle info baasil hakkab sündima täiesti uusi digitaalseid teenuseid. 

Usun, et nutitelefonide atraktiivsus tõuseb oluliselt vanema generatsiooni hulgas pärast seda, kui nutiseadmetega ühendatud nutikellad ja muud kehal kantavad targad seadmed hakkavad ka tegelikkuses jälgima inimeste elutähtsaid tervisenäitajaid, ennetades tervisega seotud ohte ning suurendades seeläbi vanurite turvalisust.

Nutiseadmed tervise heaks

Tervishoid on valdkond, kus pole seni veel läbimurret saavutatud, kuid see on aja küsimus, mil seadmed, rakendused ja nendega liidetud protsessid muudavad oluliselt meie arusaama, kuidas ennetada tervisega seotud probleeme ja tõsta meie kõigi teadlikkust tervislikematest eluviisidest.

Palju on räägitud targast kodust, kuid ka siin näen ühe teerajajana erinevate sensorite tungimist meie külmutuskappidesse, pesumasinatesse, küttesüsteemidesse, mis ühendatakse tulevikus meie nutiseadmetega ning mis võimaldavad luua täiesti erinevaid nutikaid viise, kuidas tulevikus jõuab meie kodudesse toit, pestakse pesu või hoitakse kütte- ja energiakulu kontrolli all.

Tahvlite atraktiivsust tõstab edaspidi videopildi veelgi jõulisem tungimine mobiilseadmete ekraanile ning see seab üha kõrgemaid nõudmisi tahvlite ekraanidele ja protsessori jõudlusele. Näen, et tahvlitest saab inimeste personaalne TV.

Jaga lugu:
Hetkel kuum