• Jaga lugu:

  Tööstusharidus seisab paigal

  Carmen FrošFoto: Erakogu

  Mõte luua tööstusettevõtetele oma erakool väljendab reaktsiooni praeguse haridussüsteemi kauaaegse paigalseisu kohta, leiab Hilding Anders Balticu personalijuht Carmen Froš.

  Hanza Mechanics Tartu tegevjuht Emöke Sogenbits tegi hiljuti ettepaneku, et tööstusettevõtetele tuleks luua oma erakool. Meie haridussüsteem on liiga aeglane. Tootmises töötavad inimesed teavad, mida tähendab eesmärgi nimel tegutseda.
  Arusaamatuks jäävad aastatepikkused tähtajad, komisjonid, ekspertide grupid jms. Hea on lugeda, et seda tehakse, aga see on lihtsalt liiga aeglane. Näiteks ettevõtmine OSKA, mille sisu on hea ja arusaadav, kuid mis saab sellest edasi? Kas see jääb vaid analüüsiks või järgnevad ka tegelikud muudatused kutseharidussüsteemis? Ja kui järgnevad, siis millal?
  Vajadus on juba praegu – meie kliendid ja ka omanikud ei oota, tehakse uusi valikuid ja teistsuguseid otsuseid, paraku võib olla, et mitte Eesti kasuks. Pigem tekib küsimus, milleks meile siis riiklikud kutsekoolid? Tootmine peaks ikkagi jääma oma põhivaldkonna juurde ja koolid peaksid tegelema õpetamisega. Küll aga on oluline omavaheline tihedam koostöö.
  Nõustun ja tunnetame ka ise tööstuse madalat mainet noorte hulgas. Mulle meeldis väga ühel hiljutisel konverentsil väljaöeldud mõte, et tootmisesse peaks lapsi ekskursioonile tooma juba keskkooli ajal, näiteks tööõpetuse tundide jooksul, sest tööstusettevõtetel on, mida näidata. Töö on selles valdkonnas põnev ja väljakutseid pakkuv.
  Autor: Carmen Froš
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.