Artikkel
 • Jaga lugu:

  Via3L Speditioni meeste vägitükk

  Marge VäikenurmFoto: Eiko Kink

  Via3L Speditionist suure käraga ja uksi paugutades lahkunud väikeomanikud Lauri Latt ja Elmer Maas tegid endale karuteene, leiab ajakirjanik Marge Väikenurm.

  Keegi ei mõistnud, mis juhtus, kui kuuldi Maasi-Lati ja firma töötajate massilisest jalgalaskmisest. Uudis tuli kui välk selgest taevast. Kõige levinum kommentaar viskas mõlemad mehed aastast 2018 tagasi 1990. aastatesse, kui värskes ärimaailmas kehtisid julmad seadused ja kui alles hakkas (õrn) piir moraalselt õige ja vale vahele tekkima.
  Just eetika küsimus ongi selles loos valusaim. Kuigi ühe suurema ekspedeerija DSV Transpordi juht Jaan Lepp ei võtnud suuromanike süüdistusi vara ehk autode varastamisest tõsiselt, nentis ta, et välja paistab toimunu ikkagi inetu. Kõige kõnekam oli vestluses paus, mis tekkis pärast üht küsimust. Kas mõni põhjus õigustaks Maasi ja Lati samme? “Neid on ilmselt vähe,” oli Lepa vastus. Ütles ka, et tahaks üksikasju kuulda, sest juhtunu taga peab olema suurem lugu.
   
  Võib-olla just sellest kuulmata loost leiaks põhjuse või mitu, mis Maasi ja Lati 1990. aastatest tagasi tänasesse tooks. Praegu haarasid suuromanikud kommunikatsioonis juhirolli ning Maas ja Latt piirdusid ümmarguse pressiteatega, kust puudub olulisim. Detailid. Ja nende soovitus minna suuromanikel kohtusse oli ilmselt heidutusena mõeldud: te ju teate, et see poleks tark. Jällegi, miks?
  Pärast artikleid ilmusid välja sarnast kogenud ettevõtjad. Neil oli retooriline küsimus: kas Eesti ettevõtlus ongi nüüd nii julmaks muutunud?
  Üks logistikasektori inimene nimetas Maasi-Lati lahkumist nahaalseks. Kuni ei tule välja nende lugu pea peale pööravaid detaile, ta ongi seda. Ehk ka kättemaksuhimuline, ebalojaalne ja pikemas perspektiivis võivad mõlemat viltused pilgud jäädagi saatma. Teate ju seda aastatetagust lugu Latist ja Maasist, kes ei lahkunud väärikalt?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ka ettevõtted vajavad elektrihinna käest päästmist
4000eurose elektrihinna välguvalguses paistab üpris vältimatu, et ka äritarbijatele tuleb rängad summad moel või teisel kompenseerida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
4000eurose elektrihinna välguvalguses paistab üpris vältimatu, et ka äritarbijatele tuleb rängad summad moel või teisel kompenseerida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA olemasolevate eluasemete müük langes kuuga ligi 6%
USAs langes olemasolevate eluasemete müük juulis ligikaudu 6% juunikuuga võrreldes, selgub Riikliku Kinnisvaramaaklerite Ühingu kuuraportist, vahendab CNBC.
USAs langes olemasolevate eluasemete müük juulis ligikaudu 6% juunikuuga võrreldes, selgub Riikliku Kinnisvaramaaklerite Ühingu kuuraportist, vahendab CNBC.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Valitsus tahab inimeste telefonidesse asukohapõhiselt ohusõnumeid saata
Valitsus kiitis täna heaks elektroonilise side seaduse (ESS) muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua õiguslikud eeldused ohualapõhise kiire ohuteavituse süsteemi (AKOS) kasutuselevõtuks. Ohuteavituse süsteem valmib hiljemalt 2023. aasta veebruaris.
Valitsus kiitis täna heaks elektroonilise side seaduse (ESS) muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua õiguslikud eeldused ohualapõhise kiire ohuteavituse süsteemi (AKOS) kasutuselevõtuks. Ohuteavituse süsteem valmib hiljemalt 2023. aasta veebruaris.
Selgus käes: elektri hinnaralli tekitas naeruväärselt väike puudujäänud kogus elektrit Leedukate pakkumine polnud börsile aktsepteeritav
Baltikumis jäi puudu kõigest 2,14 megavatt-tundi elektrit, et 4000eurone elektri tunnihind ära hoida. Leedu energiafirma Ignitis tegi tiputundideks küll pakkumised, kuid need turule ei sobinud.
Baltikumis jäi puudu kõigest 2,14 megavatt-tundi elektrit, et 4000eurone elektri tunnihind ära hoida. Leedu energiafirma Ignitis tegi tiputundideks küll pakkumised, kuid need turule ei sobinud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.