• Jaga lugu:

  Ryanair puikleb

  Odavlennufirma Ryanair, kes on suve jooksul pidanud kogema mitut streiki, keeldub tööseisaku tõttu häiritud lendude eest kannatanutele hüvitist maksmast, kirjutab lennuhüvitisettevõtte Skycop juht Marius Stonkus.

  Erakogu
  Kuna eilsest streigist andsid töötajad eelnevalt teada, siis vastavalt Euroopa Nõukogu määrusele 261/2004 ei ole reisijatel õigust nõuda 600 euro suurust hüvitist. Seda arvab ka Ryanair, kes keeldus streikide tõttu kannatanud reisijatele hüvitise maksmisest, viidates erakorralistele asjaoludele. Euroopa Liidu Kohus väljendas aga arvamust, et lennufirmade töötajate streigid ei liigitu erakorraliste asjaolude alla.
  Sarnast arvamust on väljendanud veel mitu Euroopa Liidu tsiviillennunduse valdkonna organisatsiooni. Nende sõnul ei saa streike liigitada erakorraliste asjaolude alla ning kui reisijat ei ole lennu tühistamisest vähemalt kaks nädalat ette teavitatud, pole võimalik ka hüvitisest kõrvale hoida.
  Kui Ryanair töötingimusi ei paranda, kavatsevad viie riigi töötajad lendureid ja lennusaatjaid esindavate ametiühingute sõnul kuu lõpus uuesti streikida, mille tulemusel kannatab taas suur hulk reisijaid.
  Skycop soovitab kõikidel­ reisijatel, kellel on plaanis Ryan­airiga lennata, jälgida pidevalt lennuteavet ning viia end kurssi reisijaõigustega – kui lend hilineb rohkem kui kolm tundi, on lennufirma kohustatud võimaldama reisijatele toidu, vee, helistamise ning ligipääsu internetile. Juhul kui lend on edasi lükatud järgmisele päevale, peab lennufirma võimaldama ka majutuse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Pangajuhid avaldasid kasvuplaani: rahvusvaheline turg, kaubandus ja krüpto
LHV Groupi juhi Madis Toomsalu meelest on panganduse suurim oht see, et keset mustade luikede ajastut unustatakse ära, kuidas teha äri ja edukalt kasvada. Kuigi inflatsioon ja intressitõusud võivad niisamagi pankade aktsiatele hoogu juurde anda, ei saa ilma heade kasvuplaanideta, tõdesid pangajuhid täna investor Toomase konverentsil.
LHV Groupi juhi Madis Toomsalu meelest on panganduse suurim oht see, et keset mustade luikede ajastut unustatakse ära, kuidas teha äri ja edukalt kasvada. Kuigi inflatsioon ja intressitõusud võivad niisamagi pankade aktsiatele hoogu juurde anda, ei saa ilma heade kasvuplaanideta, tõdesid pangajuhid täna investor Toomase konverentsil.
Tehniline viga lükkas Tallinki reisi Turust Stockholmi päeva võrra edasi
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Siiri Lahe: valitsus tegi tööstusele hädavajaliku otsuse
Valitsuse otsus kompenseerida äritarbijale jaanuarist märtsini 100% elektri võrgutasust on Estonian Celli juhatuse liikme Siiri Lahe sõnul tööstusele hädavajalik otsus.
Valitsuse otsus kompenseerida äritarbijale jaanuarist märtsini 100% elektri võrgutasust on Estonian Celli juhatuse liikme Siiri Lahe sõnul tööstusele hädavajalik otsus.