Jaga lugu:
Arvamused
Ainult tellijale

Paavo Heil: rohkem edasiviivat tööjõupuudust!

Ekspertide, asjatundjate, arvajate, analüütikute ja suure osa tööandjate hulgas tundub konsensus olevat selles, et (peaaegu) kõigile Eesti elanikele kasulikku majanduskasvu piirab peamiselt ainult tööjõupuudus. See pole päris tõsi, kirjutab tööandja turunduse ja värbamisega tegeleva Brandem Baltic OÜ partner Paavo Heil.

Paavo Heil.  Foto: Erakogu

Riiklik statistikapropaganda toodab järjepidevalt ootust, et majandus peab koguaeg kasvama ja et näiteks 1% kasvu on halb (jahtumine) ning 5% on liiga palju (ülekuumenemise oht). Kolme protsendi kandis peaks olema Eestile praegu võimetekohane SKT juurdekasv. Head ja (peaaegu) kõigile Eesti elanikele kasulikku majanduskasvu piirab aga tööjõupuudus.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum