Kaspar Oja • 30. august 2019 kell 8:21
Arvamused
Ainult tellijale

Kaspar Oja: majanduskasvu edendasid erandlikud tegurid

Teise kvartali 3,6protsendilisest majanduskasvust andsid suure osa info ja side ning kutse-, teadus- ja tehnikavaldkond. Kui need tegevusalad kõrvale jätta, on näha, et majanduskasvu hoog on märkimisväärselt aeglustunud, kirjutab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.

Kaspar Oja.   Foto: Andres Haabu

Teise kvartali majanduskasv oli küll keskpanga värskeima prognoosiga kooskõlas, kuid kuna väliskeskkond on vahepeal nõrgenenud, oleks võinud oodata majanduskasvu järsemat aeglustumist. Ilma info ja side ning kutse-, teadus- ja tehnikavaldkonna erakordselt kiire kasvuta oleks majanduskasv olnud teises kvartalis ligikaudu 2%.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum