Jaga lugu:
Saated
Ainult tellijale

Mida teeksid pensionirahaga Rain Lõhmus ja Kaspar Oja?

„Minu plaan on parem kui Seederi oma,“ ütles LHV Panga asutaja ja suuromanik Rain Lõhmus täna Äripäeva raadiosaates „Poliitikute töölaud“, kus debateeris pensionireformi teemal Eesti Panga ökonomisti Kaspar Ojaga.

LHV Grupi suuromanik Rain Lõhmus ja Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja debateerisid pensionisüsteemi teemal saates "Poliitikute töölaud".  Foto: Sandra Karnau

Saate teemaks oli Rain Lõhmuse välja käidud idee, mida ta nimetab Friedman-Lõhmuse plaaniks. See seisneb selles, et vabatahtlikuks ei peaks tegema mitte ainult teise pensionisamba, vaid ka esimese. Kuna riigil esimeses sambas raha reaalselt ei ole, siis makstaks sambast väljujatele hoopiski võlakirjades, mille saab igaüks realiseerida nii, kuidas ise tahab.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum