Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutaturu ülevaade, 4. oktoober – tootjahinnaindeks kasvas oodatust vähem

  Eurostat väljastas täna eurotsooni augusti tootjahinnaindeksi, mis tõusis vähem kui turg oli oodanud. See omakorda tähendab, et Euroopa Keskpangal on vähe põhjust monetaarpoliitikat karmistada.

  Tootjahinnahindeks tõusis eurotsooni maades 0,1% augustis, võrreldes sama kuuga eelmisel aastal tõusid hinnad 3,6%. Analüütikud ennustasid 0,2% tõusu juulikuuga võrreldes ja 3,7% aastasel võrdlusbaasil.
  Andmed näitavad, et Euroopa Keskpangal on vähe põhjust monetaarpoliitikat karmistada, kui EKP ja Inglise Keskpank avaldavad neljapäeval intressimäärad. Ennustuse kohaselt jätavad mõlemad pangad intressimäärad samaks, vastavalt 1,0% ja 0,5%.
  Ei oodata ka likviidsuse suurendamise programmide (taas)käivitamist. Inglise Keskpank jätab ilmselt oma programmi 200 miljardi naela peale ja samuti ei muuda EKP oma likviidsusprogrammi, mida juba pikendati varasemalt üheks lisaaastaks.
  Hoolimata faktist, et Inglise Keskpanga poolt muutusi ei ennustata, on huvitav näha, kas rahanduskomitee liikmed kalduvad veelgi rohkem kvantitatiivse lõdvendamise programmi suurendamise poole. Rahanduskomitee liige Adam Posen ütles 28. septembril, et pikaaegne madala majanduskasvu progoos on piisav ja kindel põhjus lisaraha majandusse süstimiseks.
  Rahanduskomitee koosoleku protokoll, mis avalikustatakse 20. oktoobril, võib näidata veel mõne komitee liikme, peale Posen’i, hääletamas likviidsusprogrammi käivitamise poolt. Selline asjade areng mõjub kahtlemata naelstrelingi kursile negatiivselt.
  Euroopas domineerib ikka veel närvilisus riikide võlakoormuse pärast. Euro on siiani küll hästi vastu pidanud, olles suurim tugevneja USA dollari vastu, kuid selle võib panna rohkem selle fakti arvele, et ootamatusi pole olnud. Kõik eksisteerivad probleemid on eelnevate kuude jooksul mitmeid kordi läbi mälutud.
  IMF kutsus täna üles karmistama regulatsioone ja kontrolli pankade investeeringute üle ja samuti soovitas pankadel panna lisaraha reservi, et olla valmis uueks kriisiks.
  Kreekalt oodatakse 2011. aasta eelarve avalikustamist. Riigi eelarve defitsiit 2009. aastal oli 13,6%. 2011. aasta eelarvest oodatakse, kas Kreeka peab kinni oma lubadustest defitsiidi vähendamiseks. Selle aasta jooksul on Kreeka suutnud oma eelarve defitsiiti vähendada 8,1% peale, 2011. aasta eelarve sihib defitsiidi vähendamist 7,6%-ni, nagu nõutud Euroopa Liidu ja IMF poolt, vahetusena 110 miljardi euro suuruse päästepaketi eest.
  Täna ei ole soovitusi positsioonide avamiseks, Euro ja tooraine valuutad jätkavad oma võidukäiku USD suhtes. Praegustelt tasemetelt ei ole mõtet uusi pikki positsioone avada, tehniliselt on euro ja tooraine valuutad USD suhtes tugevalt üleostetud. Tuleb oodata ära korrektsioon ja siis ehk avaneb mõni soodne võimalus. Majanduskalender on suhteliselt täis sel nädalal ja kui turud on tugevalt üleostetud/müüdud, siis piisab ka väiksema tähtsusega uudisest, et turuosalised hakkaksid oma positsioone likvideerima, mis toobki kaasa korrektsiooni.
  Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja on mõeldud kui üldine turukommentaar. Artiklis toodud soovituste järgimine on kaupleja enda vastutusel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.