• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kallase imet oodates

  Siim Kallase ja Andrus Ansipi võimaliku vangerduse poliittehnoloogilisust on teravalt ja põhjendatult kritiseeritud. Meie poliitilise süsteemi suletuse viljad saavadki edaspidi niisugused olema. Väike valitud seltskond talitab omatahtsi ja kodanikud jälgivad võimu jagamist kaugemalt, leiab ettevõtja Karli Lambot.

  Suurettevõtluses juhtub haruharva, et omanikud kutsuvad lahkunud tippjuhi oma varasemale ametipostile tagasi. Juht peab siis tõesti erakordne olema. Kui Siim Kallas saab Reformierakonna liidriks ja peaministriks, siis tal on võimalus oma erakordsust tõestada. Euroopa Komisjoni transpordivolinik Kallas on püüdnud avada rahvusvahelisi suletud transporditurge ning teab hästi, et turge avatakse ja kartelle lõhutakse vaid väljastpoolt. Turuosalised ise ei tee seda kunagi.
  Kui tulevane valitsusjuht suudab avada Eesti poliitilise turu ja lõhkuda meie parlamendierakondade kartelli ümbritseva kaitsemüüri, siis võtan kriitilised sõnad tagasi. Aga ma ei usu imesid.
  Karli Lambot oli kohalikeks valimisteks loodud valimisliidu Tallinna Vaba Kodanik juht (toim)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Lasse Lehis: nikotiinipatjade näide – nutikas aktsiisipoliitika võimaldab üldiste maksude tõstmist vältida
Tootegruppide mõistliku reguleerimise ja õiglase maksustamisega saab kenasti ja üsna kiirelt likvideerida illegaalse turu, samas kasvatades riigi tulusid, kirjutab Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.
Tootegruppide mõistliku reguleerimise ja õiglase maksustamisega saab kenasti ja üsna kiirelt likvideerida illegaalse turu, samas kasvatades riigi tulusid, kirjutab Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.
Cathie Woods ostis üle miljoni Twitteri aktsia peale selle juhi vahetust
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Pandeemia pärsib Eesti majanduskasvu üha vähem Oluliselt täiendatud!
Homme saab Eesti majandus uue optimismitõuke, sest sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasv jätkab tõenäoliselt kahekohalist kasvutempot. Hoolimata lõpmatuna näivast pandeemiast mõjutab tervisekriis üha vähem ettevõtete tulemusi, leiavad pankade analüütikud.
Homme saab Eesti majandus uue optimismitõuke, sest sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasv jätkab tõenäoliselt kahekohalist kasvutempot. Hoolimata lõpmatuna näivast pandeemiast mõjutab tervisekriis üha vähem ettevõtete tulemusi, leiavad pankade analüütikud.