Karli Lambot • 13. veebruar 2014 kell 12:38

Kallase imet oodates

Siim Kallase ja Andrus Ansipi võimaliku vangerduse poliittehnoloogilisust on teravalt ja põhjendatult kritiseeritud. Meie poliitilise süsteemi suletuse viljad saavadki edaspidi niisugused olema. Väike valitud seltskond talitab omatahtsi ja kodanikud jälgivad võimu jagamist kaugemalt, leiab ettevõtja Karli Lambot.

Suurettevõtluses juhtub haruharva, et omanikud kutsuvad lahkunud tippjuhi oma varasemale ametipostile tagasi. Juht peab siis tõesti erakordne olema. Kui Siim Kallas saab Reformierakonna liidriks ja peaministriks, siis tal on võimalus oma erakordsust tõestada. Euroopa Komisjoni transpordivolinik Kallas on püüdnud avada rahvusvahelisi suletud transporditurge ning teab hästi, et turge avatakse ja kartelle lõhutakse vaid väljastpoolt. Turuosalised ise ei tee seda kunagi.

Kui tulevane valitsusjuht suudab avada Eesti poliitilise turu ja lõhkuda meie parlamendierakondade kartelli ümbritseva kaitsemüüri, siis võtan kriitilised sõnad tagasi. Aga ma ei usu imesid.

Karli Lambot oli kohalikeks valimisteks loodud valimisliidu Tallinna Vaba Kodanik juht (toim)

Hetkel kuum