Ansip: Kallase koht Euroopa Komisjonis võib tühjaks jääda

Indrek Kald 21. veebruar 2014, 12:55

Peaminister Andrus Ansipi kinnitusel läheb ta tagasiastumise järel vastavalt seadusele riigikogusse, ning Siim Kallase koht Euroopa Komisjonis võib kuni sügiseni tühjaks jääda.

"Võib juhtuda ka nii, et kui tõesti Siim Kallasest saab Eesti uus peaminister, siis tema kohale ei tule üldse uut inimest, sest tema tööperiood lõpeb juba sügisel ja Euroopa Liidu seaduste kohaselt on võimalik ka see, et keegi ei hakka teda asendama. Aga mis saab juba pärast Euroopa parlamendi valimisi - selle kohta on praegu liiga vara prognoose teha," rääkis Ansip ERRi teatel.

Raadio 4 saates kinnitas Ansip, et mida varem peaminister ja Reformierakonna esimees vahetub, seda parem, kuid ei rääkinud tähtaegadest, öeldes vaja, et kõikide nende küsimuste arutamine seisab alles ees.

"Tee kandidaadist peaministrini ei ole just väga pikk, aga on vaja ikkagi saada ka parlamendi heakskiit ja president peab kellelegi pakkuma kandideerida peaministri kohale jne jne," rääkis Ansip, lisades, et Kallas pole ainus kandidaat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2014, 12:55
Otsi:

Ava täpsem otsing