Äripäev • 1. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: hirmutav oktoobri algus

Aktsiaturud  Foto: Scanpix

USA turud olid täna teravas languses, kuna investorid närvitsesid globaalsete probleemide üle; USA majandusandmed olid vastuolulised ning peagi on oodata kvartalitulemusi.

Investorid otsisid turvalisust USA riigivõlakirjadest ja kullast. CBOE volatiilsuse indeks, mis on üks investorite ebakindluse mõõdikuid, tegi 6,9% kasvu. Russell 2000 langes korrektsiooni, kukkudes oma juulikuisest rekordist 10% madalamale tasemele.“Siin ja seal on liiga palju globaalseid makromuresid, et investorid saaksid ennast kindlalt tunda,” märkis Wunderlich Securities turuanalüütik Art Hogan, nimetades murekohti ISIS-e, Ukraina ja Venemaa ning Hiina aeglustuva majanduskasvu üle. Samuti mainis ta ebolat, mis põhjustab näiteks lennufirmade aktsiate langust.“Turg on viimastel nädatel üles näidanud närvilisust ning meil on eriti väikefirmades toimunud teatud lainetus,” kommenteeris Exencial Wealth Advisors investeeringute juht Tim Courtney. “Väikefirmad on ajalooliselt langust juhtinud. See võib olla tavapärase 10% korrektsiooni algus,” lisas ta.ISM tootmisindeks kukkus 56,6 punktile augustikuiselt 59 punktilt. Indeks on viimase kolme kuu jooksul olnud kõrgeimal tasemel alates 2011. aasta algusest.  Indeksitest tegi Dow Jones täna 1,40% languse, kukkudes 16804,71 punktile. S&P500 kukkus 1,32% ning lõpetas päeva 1946,16 punktil. Nasdaq tegi 1,59% languse ning sulgus 4422,08 punktil.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt