Birjo Must • 7. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Samsung hoiatab nõrkade tulemuste eest

Klient proovib uut Samsung Gear peakomplekti  Foto: Foto: Bloomberg

Lõuna-Korea tehnoloogiahiid Samsung Electronics andis täna teada, et kolmanda kvartali tulemused jäävad kesise nutitelefonide äri tõttu tõenäoliselt alla analüütikute ootusi.

Tehnoloogiafirma ootab kolmandas kvartalis tegevuskasumiks 4,1 triljonit vonni (3,8 miljardit dollarit) ja käivet 47 triljonit vonni. See jääb alla Reutersi analüütikute oodatud 5,6 triljonilist kasumit ja 50,9 triljonilist käivet. Kui oktoobri lõpus avaldatavad tegelikud numbrid on samad, siis on see Samsungi jaoks juba neljas järjestikune kvartaalne tegevuskasumi langus, vahendab CNBC.Ettevõte prognoosib, et ebakindlus nutitelefonide äris jätkub ka neljandas kvartalis. „Ma arvan, et Samsungi jaoks on suurim probleem konkurents väljaspool Hiinat ning samuti Apple, kes just tutvustas iPhone 6,“ rääkis Senior VP of Semiconductors of Susquehanna Financial Groupi vanemanalüütik Mehdi Hosseini.Hosseini sõnul võib Samsung neljandas kvartalis nutitelefonide müügiga ka üllatada, kuna on viimasel ajal väga tugeva surve all olnud.Täna on samsungi aktsia Seouli börsil tõusnud 0,96%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt