Birjo Must • 8. oktoober 2014 kell 7:09

Päev börsil: globaalselt kehv aeg

Jaapani börsiindeks  Foto: Foto: Bloomberg

Täna kukutas üleüldine hirm maailmamajanduse tuleviku pärast nii Aasia aktsiaid kui Euroopa aktsiaindeksite futuure. Ka USA aktsiad lõpetasid eile börsipäeva tugeva langusega.

Samas langes eile nii nafta hind kui ka USA valitsuse võlakirjade tootlus.Täna on Euro Stoxx 50 indeksi futuurid kukkunud 1,8% ning MSCI Asia Pacific indeks langenud 1,37%. S&P 500 indeks on all 1,51%. Eile sulgus indeks madalaimal tasemel alates 12.augustist.„Maailmamajanduse taastumine on endiselt nõrk ja ebaühtlane,“ märkis AMP Capital Investorsi strateeg Shane Oliver. „Keerulised ajad, mis on aktsiatele osaks saanud, võivad jätkuda,“ lisas ta.  Hongkongi Hang Seng indeks on täna kukkunud 0,68% ning Jaapani Nikkei 225 indeks  langenud 1,19%. Vaid Shanghai Composite indeks on 0,56% tõusnud.Kulla hind kerkis 1214 dollarile untsi eest pärast eilset 0,1%-list tõusu. Brenti toornafta langes 1,2%, 90,98 dollarile barreli eest ja West Texas Intermediate toornafta kukkus 1,1%, 87,88 dollarile barrelist. See on 17 kuu madalaim tase.Täna kohtuvad Euroopa Liidu juhid Milaanos, et arutada fiskaalpoliitika tuleviku üle pärast seda kui IMF kärpis eile globaalse majanduskasvu prognoosi ning hoiatas geopoliitiliste riskide eest.  Oodata on ka Hispaania tööstustoodangu augustikuist näitajat ning USA Föderaalreservi istungi protokolli.

Hetkel kuum