• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: globaalselt kehv aeg

  Jaapani börsiindeksFoto: Foto: Bloomberg

  Täna kukutas üleüldine hirm maailmamajanduse tuleviku pärast nii Aasia aktsiaid kui Euroopa aktsiaindeksite futuure. Ka USA aktsiad lõpetasid eile börsipäeva tugeva langusega.

  Samas langes eile nii nafta hind kui ka USA valitsuse võlakirjade tootlus.Täna on Euro Stoxx 50 indeksi futuurid kukkunud 1,8% ning MSCI Asia Pacific indeks langenud 1,37%. S&P 500 indeks on all 1,51%. Eile sulgus indeks madalaimal tasemel alates 12.augustist.„Maailmamajanduse taastumine on endiselt nõrk ja ebaühtlane,“ märkis AMP Capital Investorsi strateeg Shane Oliver. „Keerulised ajad, mis on aktsiatele osaks saanud, võivad jätkuda,“ lisas ta.  Hongkongi Hang Seng indeks on täna kukkunud 0,68% ning Jaapani Nikkei 225 indeks  langenud 1,19%. Vaid Shanghai Composite indeks on 0,56% tõusnud.Kulla hind kerkis 1214 dollarile untsi eest pärast eilset 0,1%-list tõusu. Brenti toornafta langes 1,2%, 90,98 dollarile barreli eest ja West Texas Intermediate toornafta kukkus 1,1%, 87,88 dollarile barrelist. See on 17 kuu madalaim tase.Täna kohtuvad Euroopa Liidu juhid Milaanos, et arutada fiskaalpoliitika tuleviku üle pärast seda kui IMF kärpis eile globaalse majanduskasvu prognoosi ning hoiatas geopoliitiliste riskide eest.  Oodata on ka Hispaania tööstustoodangu augustikuist näitajat ning USA Föderaalreservi istungi protokolli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.