• Jaga lugu:

  Ifo juht: eurotsooni ootab uus kadunud kümnend

  Ifo instituudi president Hans-Werner SinnFoto: Bloomberg

  Kui eurotsooni riigid nagu Prantsusmaa ei vii läbi elutähtsaid struktuurireforme, seisab valuutaliit silmitsi järjekordse kadunud kümnendiga, rääkis Ifo instituudi president Hans-Werner Sinn.

  Saksa uuringuinstituudi juht hoiatas, et valuutaliidu lagunemise asemel näeb eurotsoon järgmist pikka stagnatsiooniperioodi ja nõrka kasvu, kui riigid ei tõsta produktiivsust ega vii läbi raskeid tasakaalustavaid reforme, vahendas CNBC.
  „Oleme eurotsoonis juba kaotanud ühe kümnendi Lõuna-Euroopa riikidesse suunatud kapitalivoo tõttu, mis ei osutunudki nii produktiivseks. Ning kaotame ka teise kümnendi juhul, kui tegutsema ei hakka,“ lausus Sinn.
  Sinni sõnul oli eurotsooni viimase kümne aasta peamine probleem hoiuste suunamine Lõuna-Euroopa riikidesse, mis lihtsalt sõi kapitali ära selle asemel, et kasvatada majanduse produktiivsust.
  Nüüd peavad riigid odava laenuraha kasutamise asemel viima läbi valulikud reformid, lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.