Käibe kasv turgutas Danone'i aktsiaid

15. oktoober 2014, 10:42
Hoolimata ootusi löönud tulemustest, tuleb toidutöösturil võidelda nii piimahinna tõusu kui kehva majanduskliimaga.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141015/BORS/141019802/AR/0/AR-141019802.jpg

Täna kolmanda kvartali tulemused avaldanud Prantsusmaa toiduainetootja Danone'i aktsia on Pariisi börsil loetud minutitega kerkinud juba 4,34%, sest ettevõte teatas käibe 3% kasvust.

Kasvu vedas beebitoidu müük Aasia turgudel, kust läinud aastal oldi sunnitud suur osa toodetest tagasi kutsuma. Börsifirma teatel kasvas läinud kvartalis käive 5,26 miljardilt eurolt 5,42 miljardile eurole ja ületas ettevõtte küsitletud analüütikute ootusi.

Eviani vee valmistajal tuli läinud suvel oma kaheksalt Aasia turult tagasi võtta tuhandeid imikutele mõeldud piimatooteid pärast seda, kui üks ettevõtte peamisi tarnijaid andis välja toiduohutust rikkuva hoiatuse. Ehkki hiljem osutus see põhjendamatuks, kannatas mõnel turul müük ligi 70%.

Kuigi kontsern kinnitas, et jääb tänavu oma 4,5-5,5% kasvueesmärgi juurde, muretsevad mõned analüütikud siiski, et ettevõte võib oma sihte langetada. Muret teevad tõusvad piimahinnad ja jätkuv ebakindlus Euroopa ja Venemaa turgudel.

Ehkki täna on ettevõtte aktsia teinud tubli tõusu, on see tänavu kerkinud vaid 0,84%. Bloombergi terminalis on toidutöösturile müügisoovituse andnud 12 analüütikut ja osta soovitab 11 analüütikut. Hoia-soovitusi on kokku 16. Aktsia on ka küllaltki kallis, mil aktsiahinda ja kasumit võrdlev P/E suhe on 29,40.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. October 2014, 10:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing