• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA suurimad pangad kasvatasid laenutulu

  USA suurima kodulaenu andja Wells Fargo filiaal.Foto: Foto: Bloomberg

  Kuigi kõik USA suurimad pangad suutsid kolmandas kvartalis kasvatada laenutulu, siis seisavad nad endiselt silmitsi heade laenuvõtjate leidmise ja intressimäärade võimaliku tõusuga.

  USA suurima panga JPMorgani kolmanda kvartali puhaskasum ulatus 5,6 miljardi dollarini võrreldes 380 miljonilise kahjuminumbriga mullu samal ajal. Panga aktsia kukkus aga eile New Yorgi börsil 3,6%, kuna 1 miljardi dollarilised õiguskulud muutsid käibenumbri väiksemaks kui analüütikud ootasid. Valuutakursside manipuleerimisega seotud uurimisele kulutatud summa viis kasumi aktsia kohta 26 senti madalamaks. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid 1,39 dollarilist kasumit aktsia kohta, kuid tegelik number tuli 1,36.
  JPMorgani juhil Jamie Dimonil on olnud keeruline kasvavate kuludega toime tulla. Kuigi kolmanda kvartali käibenumber suutis mitme analüütiku ootusi ületada, hoiatas firma, et järgmises kvartalis nii häid uudiseid tulemas pole.
  Täna on JPMorgani aktsia hind langenud 0,29%, 57,99 dollarile. Aastaga on aktsia hind kerkinud 13,83%.
  Laenubuum hakkab vaibuma
  USA suurima kodulaenude väljastaja Wells Fargo kolmanda kvartali kasum vastas analüütikute ootustele. Panga puhaskasum kasvas aastaga 2,7%, 5,73 miljardile dollarile. See teeb 1,02 dollarit aktsia kohta.
  Wells Fargo juht John Strumpf seisab aga silmitsi hüpoteeklaenude nõudluse langemisega, kuna mullune eluasemeturu refinantseerimisbuum hakkab vaibuma. Seetõttu on panga puhas intressimarginaal langenud paarikümne aasta madalaimale tasemele.
  Wells Fargo aktsia hind on täna kukkunud 2,73%, 48,83 dollarile. Aastaga on aktsia hind tõusnud 20,87%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.