Birjo Must • 15. oktoober 2014
Jaga lugu:

USA suurimad pangad kasvatasid laenutulu

USA suurima kodulaenu andja Wells Fargo filiaal.
USA suurima kodulaenu andja Wells Fargo filiaal.  Foto: Foto: Bloomberg

Kuigi kõik USA suurimad pangad suutsid kolmandas kvartalis kasvatada laenutulu, siis seisavad nad endiselt silmitsi heade laenuvõtjate leidmise ja intressimäärade võimaliku tõusuga.

USA suurima panga JPMorgani kolmanda kvartali puhaskasum ulatus 5,6 miljardi dollarini võrreldes 380 miljonilise kahjuminumbriga mullu samal ajal. Panga aktsia kukkus aga eile New Yorgi börsil 3,6%, kuna 1 miljardi dollarilised õiguskulud muutsid käibenumbri väiksemaks kui analüütikud ootasid. Valuutakursside manipuleerimisega seotud uurimisele kulutatud summa viis kasumi aktsia kohta 26 senti madalamaks. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid 1,39 dollarilist kasumit aktsia kohta, kuid tegelik number tuli 1,36.

JPMorgani juhil Jamie Dimonil on olnud keeruline kasvavate kuludega toime tulla. Kuigi kolmanda kvartali käibenumber suutis mitme analüütiku ootusi ületada, hoiatas firma, et järgmises kvartalis nii häid uudiseid tulemas pole.

Täna on JPMorgani aktsia hind langenud 0,29%, 57,99 dollarile. Aastaga on aktsia hind kerkinud 13,83%.

Laenubuum hakkab vaibuma

USA suurima kodulaenude väljastaja Wells Fargo kolmanda kvartali kasum vastas analüütikute ootustele. Panga puhaskasum kasvas aastaga 2,7%, 5,73 miljardile dollarile. See teeb 1,02 dollarit aktsia kohta.

Wells Fargo juht John Strumpf seisab aga silmitsi hüpoteeklaenude nõudluse langemisega, kuna mullune eluasemeturu refinantseerimisbuum hakkab vaibuma. Seetõttu on panga puhas intressimarginaal langenud paarikümne aasta madalaimale tasemele.

Wells Fargo aktsia hind on täna kukkunud 2,73%, 48,83 dollarile. Aastaga on aktsia hind tõusnud 20,87%.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt