• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreeka võlakirjade intressid jätkavad tõusu

  Foto: Bloomberg

  Kreeka valitsuse võlakirjade intressid ületasid täna 8% piiri, mis on märk kasvavast murest riigi majandusliku stabiilsuse üle. Riik plaanib lahkuda rahvusvahelisest abiprogrammist ning võimalik, et Kreekas toimuvad peagi ka erakorralised valimised, vahendab CNBC.

  10-aastaste võlakirjade intress tõusis täna 8,9%-ni; see on kõvasti enam 7% künnisest, mida paljud analüütikud peavad ebastabiilseks. Viimati ületasid intressimäärad nii kõrge taseme jaanuaris.
  Paljud on mures Ateena plaani pärast lahkuda rahvusvahelisest finantsabi programmist ennetähtaegselt. Laupäeval võitis riigi peaminister Antonis Samaras parlamendis usaldushääletuse, sundides seaduseandjaid toetama tema plaani väljuda abiprogrammis varem, kui planeeritud. Väljavaade lahkuda näib üha ebatõenäolisem.  
  Kui Samara ei suuda veenda opositsiooni toetama oma kandidatuuri presidendina, siis seisab valitsus silmitsi erakorraliste valimistega. Lubadus lahkuda Kreekale valulikust programmist varakult, oli üks võtmeteguritest opositsiooni toetuse saamisel.
  Murepilved on Kreeka turgudele toonud üsna tormised päevad. Kreeka börsiindeks ASE sulgus täna 2,2% madalamal ning on sellel aastal kokku kukkunud tervelt 25%.
  Kreeka majandusminister Gikas Hardouvelis usub, et Kreeka saab suurepäraselt hakkama.
  “Ma usun, et me suudame seda. Kui me oleme rahulikud, kui me oleme oma eesmärkidele keskendunud, kui me saavutame poliitilise konsensuse, siis me suudame kriisist välja tulla kiiremini kui keegi oleks oodanud,” kinnitas ta.
  Investorid aga hoiatavad Kreekat, et nad ei ole õnnelikud praeguste poliitiliste riskide üle riigis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.