Rolls-Royce: sanktsioonid vähendavad me kasumit

17. oktoober 2014, 11:16
Rolls-Royce'i lennukiturbiinid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141017/BORS/141019693/AR/0/AR-141019693.jpg

Briti lennukimootorite tootja Rolls-Royce hoiatas, et majandustulemused ei pöördu ka tuleval aastal kasvule, kuna kliendid lükkavad majanduse halvenemise tõttu otsuseid edasi.

Rolls-Royce teatas täna, et tuleva aasta oodatav kasum saab olema kas sama või 3% madalam võrreldes kasumiga, mida oodatakse tänavu. Samuti teatas firma, et ka sel aastal on käibenumber 3,5-4% väiksem võrreldes varem prognoosituga, vahendab Reuters.

Maailma suuruselt teine lennukimootorite tootja Rolls-Royce süüdistab kehvades tulemustes halvenevaid majandustingumusi ja Venemaale kehtestatud kaubandussanktsioone. Firma teatel katkestatakse või lükatakse edasi tellimusi just nende tuumaenergeetika ja elektrisüsteemide üksuses.

Investorite jaoks on see viimase 10 kuu jooksul juba teine kasumihoiatus. Veebruaris valmistas firma pettumuse, kui teatas, et USA ja Euroopa kaitsekulutuste kärped mõjuvad tänavusele kasumile halvasti.

Täna on Rolls-Royce'i aktsia hind kukkunud Londoni börsil 8,19%, aastaga on hind langenud 20%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. October 2014, 11:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing