• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA ettevõtted karistavad ülekaalulisi töötajaid

  McDonald'si restoranFoto: Bloomberg

  USA tööandjad proovivad oma töötajaid tagant utsitada, et need võtaks kaalust alla ja oleks aktiivsemad.

  Ettevõtted on pelgalt sammuloendurite jagamisest kaugemala läinud. Praegu pakutakse töötajatele üha enam ka kaalulangetamisteenuseid. Paljud ettevõtted jälgivad ka vööümbermõõtu, panevad kirja inimeste keha rasvasisaldust ning karistavad neid, kellel on kilosid üleliigselt, vahendab CNN Money.
  Taolised programmid on olnud kasutusel juba aastaid, kuid viimasel ajal on nende areng kiirenenud. Ettevõtted teevad seansse, kus mõõdavad ümbermõõtusid, kolesterooli, glükoosi ja vererõhku. Viimase aja trendiks on saanud ka preemiate ja karistuste määramine.
  „Kõige raskem on muuta kaalu,“ ütles National Business Group on Health asepresident LuAnn Heinen. „Rohkem on hakatud kasutama eesmärkide püstitamisel stiimuleid.“ Näiteks uuendas hiljuti töötajate heaolu programmi JetBlue Airways, kes pakub töötajatele üks-ühele nõustamist ning treeningut. Heade tulemuste puhul võivad töötajad saada kuni 400 dollarit boonuseid.
  Tööandjad tahavad vormis töötajaid, kes oleks valmis ka füüsilist tööd tegema. Kaal on paljude tööandjate jaoks peamine mure, sest ameeriklaste hulgas on ülekaalulisus eriti levinud. Kümnest ameeriklasest on iga seitsmes ülekaaluline ning rohkem kui üks kolmandik on rasvunud, selgub valitsuse ametlikest andmetest.
  Heineni sõnul on vastavaid meetmeid kasutavate ettevõtete hulka praegu veel väike, kuid kasvamas.
  Rasvumine on ka riskifaktoriks paljude haiguste puhul, näiteks diabeet ja südamehaigused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Euroopa aktsiaturud on jõuliselt taastumas
Euroopa aktsiaturud on pärast eile toimunud kahe kuu suurimat langust taastumas, sest mure Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande võimaliku pankroti pärast leevenes ning investorid kasutasid langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on pärast eile toimunud kahe kuu suurimat langust taastumas, sest mure Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande võimaliku pankroti pärast leevenes ning investorid kasutasid langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Grusiinist miljardär võtab kümneid miljoneid dividendi Eesti firma kaudu
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.