Börs: Turud lõpetasid nädala positiivselt

24. oktoober 2014, 23:11
Dow Jones
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141024/BORS/141029752/AR/0/AR-141029752.jpg

USA turud olid täna tõusuteel. Kvartaliaruanded, sh Microsofti ja Procter & Gamble’i omad suurendasid jätkuvalt investorite entusiasmi.

“See on suuresti tänu oodatust parematele kvartalitulemustele täna; P&G ja Microsoft olid mõlemad investoritele rahustavad. Kukkuvad naftahinnad tähendavad aga, et tarbijatel on rohkem vaba raha raisata. Seega tõenäoliselt kodumaine tarbimine kasvab,” märkis Edward Jonesi investeerimisanalüütik Kate Warne.

Microsoft kasvas 2,2% peale tarkvaratitaani oodatust paremate kvartalitulemuste avalikustamist; Procter & Gamble tõusis peale teadet, mille kohaselt ettevõte kavatseb muuta Duracelli patareiäri eraldiseisvaks ettevõtteks.

Amazon kukkus 8,35% peale seda, kui online müügiga tegelev ettevõte avaldas eelseisvateks pühadehooajaks nõrga müügiprognoosi ning ka firma kvartalitulemused jäid allapoole analüütikute prognoositut.

“Eelmise nädala mured on kindlasti tahavaatepeeglis, mitte keegi ei muretse globlaase majanduskasvu, Ebola või energiahindade pärast. Olulised on kvartalikasumid ning need on üpris head,” sõnas Kingsview Asset Managementi portfooliojuht Paul Nolte.

“Kolmanda kvartali tulemused on olnud fantastilised, kuid me seisame praegu silmitsi neljanda kvartali nõrgenevate prognoosi-trendidega; seega pole põhjust liiga optimistlikuks ka muutuda,” märkis Earnings Scout tegevjuht Nick Raich.

Dow Jones tegi 0,76% kasvu ja sulgus 16805,41 punktil. S&P 500 lõpetas päeva 0,71% tõusuga ja sulgus 1964,58 punktil. Nasdaq kasvas 0,69% ning lõpetas päeva 4483,72 punktil. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2014, 23:11
Otsi:

Ava täpsem otsing