• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Turud lõpetasid nädala positiivselt

  Dow JonesFoto: Bloomberg

  USA turud olid täna tõusuteel. Kvartaliaruanded, sh Microsofti ja Procter & Gamble’i omad suurendasid jätkuvalt investorite entusiasmi.

  “See on suuresti tänu oodatust parematele kvartalitulemustele täna; P&G ja Microsoft olid mõlemad investoritele rahustavad. Kukkuvad naftahinnad tähendavad aga, et tarbijatel on rohkem vaba raha raisata. Seega tõenäoliselt kodumaine tarbimine kasvab,” märkis Edward Jonesi investeerimisanalüütik Kate Warne.
  Microsoft kasvas 2,2% peale tarkvaratitaani oodatust paremate kvartalitulemuste avalikustamist; Procter & Gamble tõusis peale teadet, mille kohaselt ettevõte kavatseb muuta Duracelli patareiäri eraldiseisvaks ettevõtteks.
  Amazon kukkus 8,35% peale seda, kui online müügiga tegelev ettevõte avaldas eelseisvateks pühadehooajaks nõrga müügiprognoosi ning ka firma kvartalitulemused jäid allapoole analüütikute prognoositut.
  “Eelmise nädala mured on kindlasti tahavaatepeeglis, mitte keegi ei muretse globlaase majanduskasvu, Ebola või energiahindade pärast. Olulised on kvartalikasumid ning need on üpris head,” sõnas Kingsview Asset Managementi portfooliojuht Paul Nolte.
  “Kolmanda kvartali tulemused on olnud fantastilised, kuid me seisame praegu silmitsi neljanda kvartali nõrgenevate prognoosi-trendidega; seega pole põhjust liiga optimistlikuks ka muutuda,” märkis Earnings Scout tegevjuht Nick Raich.
  Dow Jones tegi 0,76% kasvu ja sulgus 16805,41 punktil. S&P 500 lõpetas päeva 0,71% tõusuga ja sulgus 1964,58 punktil. Nasdaq kasvas 0,69% ning lõpetas päeva 4483,72 punktil. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.