• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida jälgida USA börsil tänase New Yorki Ebola juhtumi taustal?

  Foto: Bloomberg

  Täna avalikustati New Yorki esimene Ebola juhtum. Arst, kes naases Lääne-Aafrikast patsiente ravimast, haigestus ka ise Ebolasse. Uudised juhtumist on nii Euroopas kui Aasias juba aktsiaid allapoole tirinud. CNBC reastas, kuidas võib see tänasel börsipäeval USA sektoreid ja aktsiagruppe mõjutada.

  Lennufirmad
  IG turuanalüütik Evan Lucas sõnas, et lennufirmade aktsiad ja turismifirmad kannatavad suuresti Ebola juhtumi tõttu.
  CMC Markets turuanalüütik Michael Hewson märkis, et täna peaks silma peal hoidma eriti Delta ja Southwest Airlines'i aktsiatel.
  “Kui inimesed muretsevad Ebola pärast suures linnas, siis üldiselt nad ei kipu väga reisima või palju väljas käima,” kommenteeris Hewson.
  Farmaatsia
  IG Evan Lucas nimetas Pfizerit, kui ühte võimalikku, kelle aktsiad täna tõusevad USA turul.
  BCS globaalse aktsiaportfelli haldur Edmund Shing nõustus, et ettevõtted, mis töötavad Ebola vaktsiini kallal, on need, mida peaks täna jälgima, viidates sellega Suurbritannia firmale GlaxoSmithKline ja biofarmaatsia ettevõttele Amgen.
  Johnson&Johnson on öelnud, et nad alustavad Ebola vaktsiini testimist jaanuaris ning nad loodavad toota järgmisel aastal vähemalt miljon vaktsiinidoosi.
  Kaitsevarustus
  Edmund Shing lisas, et ettevõtted, mis toodavad kaitsevahendeid ja –riietust, on üsna soodsad kohad investeeringuteks, kuna nende müük kasvab kohe kindlasti nüüd New Yorkis ja usutavasti ka mujal USA-s. Tema sõnul oleks kõige mõistlikum investeerida Lakeland Industries aktsiatesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.