30. oktoober 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Börs: turud lähedal uutele rekorditele

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad olid täna tõusuteel. Majandus kasvas USAs kolmandas kvartalis oodatust rohkem ning investorid spekuleerivad, et majandus on kõrgemate intressimäärade jaoks piisavalt tugev.

„Turud jälgivad nüüd peamiselt majandusolukorda ja ettevõtete tulemusi. Föderaalreservi tegevust on kõvasti üleanalüüsitud,“ ütles investeerimisfirma Nuveen Asset Management strateeg Bob Doll Bloombergile.

„Töökohtade loome on suurenenud ning SKP näitaja oli oodatust tugevam. See kinnitab seisukohta, et majanduse olukord läheb paremaks,“ ütles Doll. Tema sõnul jätkavad ka aktsiad tõusu.

Tänase raporti kohaselt tõusis USA majandus kolmandas kvartalis 3,5 protsenti. Eelmise kvartali majanduskasv oli 4,6 protsenti. See tähendab, et viimane poolaasta on olnud USA majanduse jaoks rohkem kui kümne aasta tugevaim.Suurimad tõusjad ja langejad

Makseteenust pakkuvad Visa ja MasterCard teatasid oodatust tugevamad tulemused. Mõlema ettevõtte aktsia tõusis üle 9 protsendi. Ravimiettevõte Bristol-Myers tõusis 8,9 protsenti. Energiaettevõtete aktsiad taandusid, sest nafta hinnalangus on jätkumas. Samuti tõusis USA naftatoodang kõrgeimale tasemele alates 1980-datest.

Standard & Poor's 500 indeks tõusis 0,6 protsenti 1994,65 punktile, mis on selle kuu kõrgeim tase. 18. septembril saavutatud kõigi aegede rekordist on indeksil nüüd puudu alla 1 protsendi. Dow Jones rallis 221 punkti ehk 1,3 protsenti ning sulgus 17 195 punktil. Dow Jonesi kasvust üle poole moodustas just Visa aktsia tõus.

Väikefirmadest koosnev Russell 2000 indeks tõusis 0,8 protsenti ning Nasdaq Composite kallines 0,4 protsenti.

Kulla (Comex) hind langes täna 2,14 protsenti ning sulgus 1198,70 dollaril untsi kohta. Sellega on kulla hind jõudnud lähedale 4 aasta madalaimale tasemele. Hõbe tegi täna suure, 4,7protsendilise languse ning sulgus 4 aasta madalaimal tasemel.Nafta hinnalangus aga jätkub. WTI toornafta langes 1,51 protsenti ning Brent toornafta 1,24 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 80,96 ja 86,04 dollarit barreli kohta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt