Birjo Must • 31. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Lenovo tahab astuda Samsungi ja Apple’i kandadele

Lenovo juht Yang Yuanqing  Foto: Bloomberg

Hiljuti Google’ilt pea 3 miljardi dollari eest Motorola ostnud Lenovo teatas, et kavatseb nutitelefonide turul Samsungile ja Apple’ile kandadele astuda.

„Lenovo on praegu globaalsel nutitelefonide turul kolmadal kohal, kuid kindlasti ei jää me siia seisma,“ rääkis firma juht Yang Yuaqing Bloombergile. „Tahame saada liidriks nutitelefonide ja mobiiliseadmete vallas,“ lisas ta.

Yangi sõnul aitab Motorola nimi Lenovol võita kliente suurtel turgudel nagu Euroopa ja USA, kus firma oma tooted pole seni häid tulemusi saavutanud.  Eile lõpule viidud ülevõtmine annab firmale uue relva ka Hiina odavtelefonide valmistaja Xiaomi vastu, kes kukkus nüüd turul neljandale kohale.

Lenovo kasvatas enne Motorola ülevõtmist kolmandas kvartalis globaalseid nutitelefonide tarneid 38% kokku 16,9 miljonile tükile ja asus sellega turul neljandal kohal. Ettevõtte turuosa kasvas aastaga 4,7%-lt 5,2%le.

Hiina Xiaomi tõusis kolmandale kohale 17,3 miljoni nutitelefoni tarnega. See moodustab 5,3% globaalsest turust. Samsungile kuulub 23,8% turust ja Apple'ile 12%. Motorola viie suurima hulka ei jõudnud.

Lenovo aktsia kukkus täna  0,52%, 11,42 Hongkongi dollarile. Aastaga on aktsia hind tõusnud 40,92%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt