• Jaga lugu:

  USA majandus näitab lõpuks muskleid

  Manhattani majanduskeskusFoto: Bloomberg

  Kolmandas kvartalis kasvas Ühendriikide majandus oodatust rohkem, kinnitades sellega Föderaalreservi otsust lõpetada raha pumpamine finantsturgudele. Pärast aastaid venimist paistab maailma suurim majandus taas muskleid välgutavat.

  USA sisemajanduse koguprodukt (SKP) kasvas kolmandas kvartalis aastases võrdluses 3,5%. Teises kvartalis oli kasv 4,6%. Viimati kasvas USA majandus kuue kuuga rohkem 2003. aasta teises pooles. Tõenäoliselt korrigeeritakse veel SKP numbrit, sest tegu oli alles esialgse prognoosiga. Teine ja kolmas ehk lõplik number avalikustatakse vastavalt novembris ja detsembris, kui on rohkem infot teada.
  “Majandus on kindlal alusel ning kui tööturg paraneb, siis see on peamine mootor tarbjakulutuste suurenemiseks,” kommenteeris Bloombergile Societe Generale'i ökonomist Brian Jones. Kolmapäeval ütles Föderaalreserv, et tööturul on näha paranemismärke. Samuti tasub meeles pidada, et üle kahe kolmandiku USA majandusest moodustab tarbimine.
  Kolmandas kvartalis kasvasid tarbijakulutused 1,8% võrrelduna eelmise aasta sama perioodiga, mis lisas 1,2 protsendipunkti SKP kasvule. Hea märk on ka töötuhüvitiste taotlejate väiksem arv. Viimase nelja nädalaga on keskmiselt 281 000 inimest nädalas taotlenud töötuhüvitisi, mis on väikseim number alates 2000. aasta maist.
  Minnes seega vastu pühadeperioodile ehk ajale, kus tarbekaupu müüvad firmad teenivad suure osa oma käibest ja kasumist, võivad kaupmehed ja investorid olla enesekindlad. Töötus on kuue aasta madalseisus ning ilmselt üks suurimaid positiivseid faktoreid on madal nafta hind, mis odavama bensiini näol jätab rohkem raha inimeste taskusse.
  Praegune olukord loob võimaluse soetada portfelli mõningaid tarbekaupade aktsiaid. Kui aktsiaturgudel peaks minema olukord hullemaks, siis esmatarbekaupade aktsiad on esmaeelistus. Kui mitte, siis ka muud firmad, nagu isegi Apple, võivad näidata analüütikute ootustest paremaid tulemusi tänu tarbijatele, kel jäi rohkem raha kätte kinkidele kulutamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.